DB: Vuk Drašković godinama bio predmet obrade

Izvor: Blic, 28.Mar.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DB: Vuk Drašković godinama bio predmet obrade

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno ponovljeno sudenje trojici bivših radnika beogradskog centra Državne bezbednosti zbog optužbi za pomaganje u neuspelom atentatu na lidera SPO-a Vuka Draškovića 2000. godine u Budvi.

Na optuženičkoj klupi su nekadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, načelnik odeljenja u tom centru za unutrašnji ekstremizam Ratko Romić koji su osumnjiceni i za učešće u ubistvu novinara Slavka Churuvije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1999, kao i bivši načelnik za spoljni ekstremizam Stevan Basta.

Na današnjem sudjenju penzionisani radnik Državne bezbednosti Goran Kuzmanović posvedočio je da je lider SPO-a godinama bio "predmet obrade" službe jer se sumnjalo da preduzima aktivnosti koje bi mogle da ugroze ustavni poredak.

"Bilo je poznato da Vuk Drašković ima stan u Budvi, što i ne čudi jer je bio pod obradom. U to proleće, 2000. godine bilo je neobično što odlazi u taj stan, jer je u Beogradu bilo značajnih političkih dešavanja. Nama je bilo indikativno što je baš tada odlazio", ispričao je Kuzmanović.

Kuzmanović, kojeg je Bezbednosno informativna agencija (BIA) prethodno oslobodila čuvanja službene tajne, objasnio je da nije bilo ničeg neobičnog što su Basta i Romić odlazili u Budvu da prikupe informacije.

On se seća da je Bastin zadatak je bio da sazna da li je moguće da se ugrade prislušni uredjaji u Draškovićevu kuću.

Takodje je svedočio o načinu rada službe.

Na danasnjem sudjenju saslušane su pripadnice DB-a Vera Stanković i Nadica Kosanić, koje su su sa Bastom i Romićem boravile u Budvi, na tajnom zadatku.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVEDOK: DB je pratio Vuka Draškovića godinama zbog ugrožavanja ustavnog poretka!

Izvor: Kurir, 28.Mar.2014

"Bilo je poznato da Vuk Drašković ima stan u Budvi, što i ne čudi jer je bio pod obradom. U to proleće, 2000. godine bilo je neobično što odlazi u taj stan, jer je u Beogradu bilo značajnih političkih dešavanja. Nama je bilo indikativno što je baš tada odlazio", ispričao je penzionisani...

Nastavak na Kurir...

Kuzmanović: Drašković bio "predmet obrade"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2014

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno ponovljeno sudenje trojici bivših radnika beogradskog centra Državne bezbednosti zbog optužbi za pomaganje u neuspelom atentatu na lidera SPO-a Vuka Draškovića 2000. godine u Budvi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.