Cvijanović: Dan pobede veliki dan u istoriji čovečanstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2021, 13:11

Cvijanović: Dan pobede veliki dan u istoriji čovečanstva

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da RS poštuje svoju slobodu, ali i slobodu svih drugih naroda i želi da živi u miru sa svima koji je okružuju i u stabilnom regionu.

"Srećni smo što pripadamo grupi tih slobodarskih naroda koji su doneli slobodu celom svetu učestvujući u slomu velike pošasti koja je pretila da uništi celu planetu i da sve slobodno učini neslobodnim", izajvila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Republika Srpska proslavlja i obeležava tako važne datume iz istorije na pravi način i što neguje prave vrednosti na kojima je počivala Narodno-oslobodilačka borba, dodajući da je i budućnost RS usmerena na očuvanje takvih vrednosti.

"Danas se razvijamo kao slobodno demokratsko društvo, ali uvek smo savesni svega onog što se nalazilo i dešavalo u našoj prošlosti i iz toga da cenimo našu prošlost i istoriju u stanju smo da gradimo našu budućnost. Zato znamo da je za Srpsku, ali i za drugi demokratski i slobodarski svet veoma važno da napravi sponu onog što je bilo i što će biti", dodala je predsednica RS.

Republika Srpska: Položeni venci na Spomenik palim borcima NOR-a

Najviši zvaničnici Republike Srpske i predstavnici Srpske u institucijama BiH, danas su u Banjaluci, povodom 9. maja - Dana pobede nad fašizmom, položili vence na Spomenik poginulim borcima NOR-a.

U ime institucija vence su položili predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, te ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, prenela je RTRS.

Cvijanović je, nakon polaganja venaca na spomenik poginulim borcima poručila da je 9. maj veliki dan u istoriji čovečanstva, a posebno u istoriji slobodarskih naroda.

Ona je dodala da Srpska poštuje svoju slobodu, ali i slobodu svih drugih naroda, kao i da želi da živi u miru sa svima koji je okružuju i u stabilnoj regiji.

Vence su položili i predstavnici grada Banjaluka, SUBNOR-a, organizacija proisteklih iz odbrambeno-oslobodiačkog rata, Trećeg pešadijskog /Republika Srpska/ puka i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, dok je cveće položila konzul žeran iz Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci Vesna Marinković.

Dan pobede nad fašizmom obeležava se kao sećanje na 9. maj 1945. godine kada je nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.