Crnogorska mafija svodi račune u Beogradu

Izvor: Politika, 13.Sep.2011, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorska mafija svodi račune u Beogradu

Beogradska kriminalistička policija rasvetlila je detalje u vezi sa preksinoćnom eksplozijom, koja se dogodila u ulazu zgrade, u Ulici Otona Župančiča 45 u Novom Beogradu, potvrđeno je u Policijskoj upravi Beograd. Podmetnuta eksplozivna naprava bila je namenjena Daliboru Đuriću (29) iz Kotora, koji je zajedno sa devojkom Natašom Grujičić (30), povređen u eksploziji u zgradi, u kojoj je živeo. Napad na Đurića je, prema sumnjama policije, „svođenje računa” među kriminalnim grupama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koje se bave trgovinom narkoticima u Crnoj Gori.

Sumnja se da je Đurić kriminalac srednjeg kalibra u Crnoj Gori, koji se, između ostalog, bavio i trgovinom narkoticima. Pretpostavljamo da se zamerio, i to sa više osoba, u Crnoj Gori, zbog čega se i sklonio u Beograd. U poslednje vreme živeo je na relaciji Crna Gora – Srbija. Tokom boravka u Beogradu nije privođen, navode u policiji.

Pretresom iznajmljenog stana, u kojem je Đurić živeo, policija je pronašla određene dokaze i papire, koji upućuju na to čime se on bavio, kao i šta je uzrokovalo napad na njega. Kotoranin je odranije poznat crnogorskoj javnosti, jer je zajedno sa još jednim sugrađaninom, 30. septembra 2006. godine, ranjen u pucnjavi, koja se dogodila u apartmanu na donjem putu u Dobroti, kod Kotora.

Đurić je usled eksplozije zadobio otvoreni prelom leve potkolenice i poderotine i posekotine po telu. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i on nije u životnoj opasnosti. Pored Đurića i njegove devojke u eksploziji je povređena i Ljubica J. (68), koja je sedela na obližnjoj klupi.

Naprava velike razorne moći, podsetimo, eksplodirala je oko 22.30 časova. Prema dosadašnjim saznanjima policije, bila je postavljena pored kante za smeće i daljinski aktivirana u trenutku kada su Đurić i njegova devojka ulazili u zgradu. Eksplozija je bila toliko jaka da su komadi stakla odleteli 50 metara dalje, a detonacija se po rečima stanara blokova u Novom Beogradu, čula i kod tržnog centra „Fontana”.

Komšije su posle eksplozije primetile mladića, starosti oko 25 godina u sivo-crnoj dukserici sa kapuljačom, kako se žurnim korakom udaljava sa mesta događaja. Policija intenzivno traga za napadačem.

D. Vukosavljević

objavljeno: 14.09.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.