Crnogorac prodavao ljudske organe Pakistancima?!

Izvor: Kurir, 24.Maj.2012, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorac prodavao ljudske organe Pakistancima?!

Osumnjičeni je u februaru 2011, organizovao odlazak F.R. iz Tuzle u Lahore, u Pakistanu i kupovinu bubrega od nepoznatog donora i presađivanje tog organa, koji je u povratku preminuo

SARAJEVO - Policija Bosne i Hercegovine podnela je krivičnu prijavu Tužilaštvu u Tuzli protiv državljanina Crne Gore I.L. koji je osumnjičen da je organizovao trgovinu i posredovao u nelegalnom presađivanju ljudskih organa.

On je osumnjičen da je u februaru 2011, organizovao odlazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << F.R. iz Tuzle u Lahore, u Pakistanu i kupovinu bubrega od nepoznatog donora i presađivanje tog organa.

On je za dogovorenu nagradu omogućio F. R. neposredan kontakt s lekarima u Pakistanu i kupovinu i presađivanje organa.

Isto to, uz nagradu, organizovao je još jednom Tuzlaku F.O., u junu 2011. godine.

U oktobru 2011. godine, omogućio je A.B. iz Živinica da kupi bubreg u Pakistanu i ilegalno ga presadi.

Nakon obavljene transplantacije, A.B. je, tokom povratka iz Pakistana, preminuo u avionu.

Istražitelji su utvrdili da je I.L. organizovao putovanja u Pakistan radi presađivanja bubrega. Pacijenti su za presađivanje plaćali 60.000 evra, koje su predavali pred polazak u Lahore.

Takođe je utvrđeno da su prijavljeni pacijenti kupovali avionske karte, osiguravali smeštaj.

Posrednik je pacijente predavao nepoznatim osobama, koje su ih dalje odvodile na lokacije presađivanja, koje u nekim slučajevima nisu odavale utisak legalnih zdravstvenih ustanova, a nakon operacije pacijenti nisu dobijali nikakvu medicinsku pomoć, saopštila je policija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.