Crna Srbija: U poslednih 24 sata

Izvor: BKTV News, 23.Mar.2012, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Srbija: U poslednih 24 sata

U proteklih 24 sata u Srbiji više hapšenja zbog krađa, napada, kao i maltretiranja i nasilničkog ponašanja, visok nivo alkohola ponovo kriv za saobraćajne nesreće sa smrtinim ishodom.
Novosadska policija uhapsila je Pavla B. (28) iz Beočina zbog sumnje da je svoju maloletnu devojku tukao, vezao za automobil i vukao po putu nanevši joj teške telesne povrede.Kako je saopšteno, osumnjičeni je 19. marta odvezao svoju devojku na Frušku goru, tukao je, vezao za vozilo i vukao po putu, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << posle čega je ostavio u dvorištu kuće njene drugarice.Konstatovano je da maloletna devojka ima teške telesne povrede. Pavle B. je zadržan u policiji i biće doveden na saslušanje nadležnom istražnom sudiji.
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Kamenovu jedna devojka je poginula kada je automobil zbog neprilagođene brzine sleteo s puta i udario u zidanu ogradu. Automobilom je upravljala alkoholisana Jovana G. iz Petrovca na Mlavi.  Devojka koje je upravljala vozilom, imala je 1,3 promila alkohola u krvi. Devojka koja je sedela na zadnjem sedištu putničkog vozila, podlegla je povredama na mestu nesreće. Požarevačka policija odredila je zadržavanje i podnela krivičnu prijavu protiv Jovane G. zbog sumnje da je počinila teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Osumnjičena će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti predata istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu. Podsetimo,ovo je drugi slučaj u proteklih nekoliko dana da vozači upravljuju vozilima pod visokim promilom alkohola u krvi.
Novopazarska policija uhapsila je Elvedina D.(30) osumnjičenog da je ukrao novac iz kuće osamdesetpetogodišnje žene, a pritom je kod njega našla i devet grama heroina. On je od oštećene tražio i dobio 1.000 dinara pomoći za navodni transport 'sestre koja je preminula u beogradskoj bolnici'.Potom je ušao u kuću i ukrao veću sumu novca. 'Osumnjičeni je iskoristio nepažnju starice, ušunjao se u kuću i ukrao oko 2.550 evra i 55.000 dinara'. Policija je kod njega našla 2.470 evra, 16.000 dinara, ali i oko devet grama materije za koju se sumnja da je heroin.
Banjalučka policija uhapsila je državljanina Srbije Petra Stevanovića (28) iz Sremske Mitrovice zbog krađe na području Banjaluke. U Policiji Republike Srpske kažu da je nakon kriminalističke obrade i operativne provere utvrđeno je da je Osnovni sud Sremska Mitrovica 15. marta raspisao centralnu poternicu za Stevanovićem.
Javno preduzeće 'Elektroprivreda Srbije' najoštrije osuđuje jučerašnji brutalni napad na montere 'Elektrosrbije' iz Kraljeva, na koje je pucao nezadovoljni kupac u Novom Pazaru. Kradljivac električne energije je monterima Nikoli Vukoviću i njegovom kolegi prvo pretio i potom ih vređao, a na kraju i pucao na njih.
Policija je privela a zatim i pustila 81-godišnjeg kradljivca struje u Kraljevu. Incident se desio dan posle isključenja električne energije zbog neovlašćene potrošnje, a kupac je montere napao dok su na istom području dok su otkrivali krađu struje. Kradljivac je od montera tražio da mu priključe struju, a kada je dobio odgovor da nema nijednog osnova za to, počeo je da vredja radnike distribucije.Oni nisu odgovorili na provokacije, ali su se suočili sa još neprijatnijim psovkama i gestikulacijama. U jednom trenutku monteri su ugledali pištolj zapojasan oko struka napasnika i pobegli su niz ulicu, a onda su začuli pucnje. Nisu mogli da procene za koliko ih je ovaj revolveraš u starijoj dobi promašio, ali je sigurno da im je život bio ozbiljno ugrožen.EPS najoštrije osuđuje ovaj napad.
Srpska policija uhapsila je pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova Burija Taljaku u Merdarima zbog sumnje da je izvršio ratni zločin nad srpskim civilima u Prizrenu 16. juna 1999. godine.Osumnjičeni se nalazi u pritvoru u Požarevcu.
Pripremio:Nikola Miloradović
Izvor:Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.