Izvor: B92, 09.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carina UNMIK-a obavestila o kamionu

Priština -- Carinska služba UNMIK-a obavestila je makedonske vlasti o sumnjivom kamionu, u kome je bilo sakriveno 400 kg heroina.

UMNIK je taj kamion, pod pratnjom, sproveo do makedonske granice, saopšteno je na konferenciji za novinare UNMIK carine.

Direktor mobilnih jedinica UNMIK carine Ekrem Hajdari je rekao da je prilikom ulaska kamiona na Kosovo iz Crne Gore, na prelazu Kula, pripadnicima carine teret u kamionu bio sumnjiv zbog zemlje porekla robe, ali da zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neadekvatne opreme nisu uspeli da otkriju drogu.

Hajdari je naveo da je roba krenula iz Venecuele i da je na Kosovo stigla preko Crne Gore u kamionu skopskih registarskih tablica, koji je prevozio boju.

Prema njegovim rečima, carinici su zatražili pomoć Kosovske policijske službe i anagžovali pse tragače koji, međutim, nisu uspeli da otkriju drogu.

Hajdari je naveo da je, pošto carinska služba UNMIK-a nema potrebnu opremu za skeniranje sadržaja pošiljki, odlučeno da kamion do granice sa Makedonijom prate mobilne jedinice UNMIK carine.

"Prilikom predaje pošiljke kolegama u Makedoniji naši carinici su obavestili makedonsku carinu o svojim sumnjama", rekao je on.

Hajdari je istakao da je, nakon otkrivanja kokaina u kamionu, generalni direktor makedonske carine pozvao carinsku službu UNMIK-a i zahvalio joj na pomoći u okrivanju droge.

On je, takođe, rekao da carinska služba UNMIK-a dobro sarađuje sa carinama u susednim zemljama i da sa njima često razmenjuje informacije koje vode presecanju kanala za krijumčarenja robe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.