Izvor: B92, 06.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buha završio svedočenje

Beograd -- Svedok saradnik Ljubiša Buha završio je svedočenje u Specijalnom sudu, na suđenju pripadnicima zemunskog klana.

Buha je odgovarao na pitanja advokata odbrane i optuženih, ali je njegovo svedočenje i danas bilo zatvoreno za javnost. U Specijalnom sudu se saznaje da je Buha ostao pri svom iskazu iz istrage, kada je pripadnike klana optužio za ubistva i otmice. Advokati odbrane imali su više primedbi na iskaz bivšeg vođe surčinskog klana, kao i na njegov status >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u sudskom postupku.

Pripadnici zemunskog klana optuženi su za 14 ubistava, tri otmice i terorističke napade na preduzeće Difens roud i sedište Demokratske stranke Srbije u Beogradu. Prvooptužen je bivši komandant rasformirane JSO Milorad Ulemek.

Suđenje se nastavlja u periodu od 10. do 12. oktobra, kada će se u svojstvu oštećenih pojaviti advokat Gradimir Nalić ispred DSS, kao i rođaci više ubijenih i otetih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.