Dudaš i trener Kamasi prekidaju saradnju

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Mar.2013, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dudaš i trener Kamasi prekidaju saradnju

Davno je stvarnost u Srbiji apsurdnošću prevazišla drame Nušića i Kovačevića.
Jedan od pokazatelja je i poslednji primer u atletici – treneri osvajača medalja na Prvenstvu Evrope u dvorani u Geteborgu, Nikola Tomasović (radi sa zlatnim kuglašem Asmirom Kolašincem) i Feđa Kamasi (učitelj bronzanog u sedmoboju, Mihaila Dudaša), nisu u radnom odnosu. Prvi ima 62, a drugi 39 godina.
(FOTO: N. Negovanović)
Tačno >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je, a o ovome je bilo reči i na prijemu kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića, kada smo se vratili iz Švedske. Mihail je izneo problem i naš predsednik je odmah reagovao. Teško je i zamisliti situaciju u kojoj sammorao sam da napravim tako moćan poslovni rezultat, da zaslužim da me primi predsednik i da se onda prvi čovek u zemlji bavi mojim zaposlenjem!?
Na pitanje zašto to ranije nije rešeno u AK Vojvodina ili na nekom drugom nivou, Feđa odgovara:
Poznato je da sam trenirao Mihaila sa kolegom Goranom Obradovićem kada je 2008. uzeo medalju na juniorskom Prvenstvu sveta u Bidgošću. Nisam imao posao, bio sam volonter, bez dinara, pa sam otišao u Dubaji i do 2011. radio kao kondicioni trener. Vratio sam se na Mihailovu inicijativu. Tada je bio 6. senior na Prvenstvu sveta što je u sportskom pogledu jači rezultat od ovog u Geteborgu. Imao sam obećanje od generalnog sekretara ASS Slobodana Brankovića da će me veoma brzo zaposliti, ali sve je ostalo na obećanju.
Kaže Kamasi da je jedina svetla tačka u proteklom periodu bio Aleksandar Kravić, donedavno sekretar za sport Novog Sada.
Sredio mi je honorar za godinu dana, a nije od toga pravio nikakvu političku promociju. Drago mi je da se isto ponašao sada predsednik Nikolić, što se vidi po tome što u saopštenju sa sastanka kod njega nije bilo govora o ovom problemu.
Kamasi otkriva da je odlučio da prestane da sarađuje sa Mihailom:
Odlučili smo zajedno tako, jer nema više nikakvog smisla da radimo na ovakav način. Kroz sedam dana ćemo napraviti konferenciju za novinare tim povodom. Nisam nikakav klinac da bih to trpeo. A zamislite tek katastrofalan položaj legendarnog stručnjaka Nikole Tomasovića, koji već ima ovakve medalje, kakvu sam ja sada osvojio sa pulenom, a sa 62 godine nema posao! Strašno kakva je to poruka mladim stručnjacima u atletici kod nas. Ja to ne želim da dočekam. Moja supruga Aleksandra je imala posao u Dubaiju kao profesor engleskog. Odlučila je da me podrži u nastojanju da ostvarimo Miša i ja što bolji sportski rezultat za Srbiju i sada ni ona godinu i po dana ne može da nađe posao. Jednostavno ovako više ne mogu, jer hoću da zasnujem zdravu i normalnu porodicu i da živim od svog rada.
Nema ni za kafu
Pošto je ostvario medalju u sedmoboju, Mihail Dudaš po Uredbi neće dobiti ni nagradu ni nacionalno priznanje.
Razlog je to što sedmoboj nije olimpijska disciplina, mada je atletika glavni olimpijski sport. Da ne pričam o tome da ja kao trener ne bih stekao nacionalno priznanje ni da imam olimpijskog pobednika. Finansijski smo obojica katastrofalno prošli. Ja doslovno sada nemam ni da platim kafu ljudima, ne smem da častim nikoga, jer nemam ni toliko novca i ko u to da poveruje – pita se Kamasi.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Dudaš bez trenera zbog novca

Izvor: B92, 13.Mar.2013

Medalje koji osvajaju srpski sportisti često nisu dovoljne da bi oni imali idealne uslove za napredak, tako je i posle Evropskog prvenstva u atletici...Mihail Dudaš je stigao do bronze u sedmoboju u Geteborgu, međutim, naš višebojac zbog nedostatka novca više nema trenera...Feđa Kamasi odlučio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.