Brisel: Dve osobe zadržane u policijskom pritvoru

Izvor: Akter, 02.Jan.2016, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: Dve osobe zadržane u policijskom pritvoru

Belgijsko tužilaštvo saopštilo je danas da su dve osobe zadržane u policijskom pritvoru zbog sumnje da su planirale da izvrše napad u novogodišnjoj noći u Briselu, dok je šest oslobođeno

U Briselu i okolini u četvrtak je uhapšeno šest osoba, ali oni su oslobođene posle saslušanja, navelo je u saopštenju tužilaštvo.

Tužilaštvo je dodalo da su dvojica muškaraca optužena za krivična dela povezana sa terorizmom i da su u pritvoru, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << AFP.

Oni su identifikovani kao Said S. (39) i Mohamed Ki. (27).

Novogodišnji vatromet i svečanost u srcu Brisela otkazani su iz bezbednosnih razloga, saopštio je gradonačelnik Ivan Majer pošto belgijska prestonica ostaje na pojačanom oprezu zbog moguće terorističke pretnje.

On je dodao da je ta odluka doneta nakon analize rizika kriznog centra.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.