Bregović pao sa višnje i povredio kičmu

Izvor: Blic, 12.Jun.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregović pao sa višnje i povredio kičmu

BEOGRAD - Muzičar Goran Bregović (58) povredio se juče u 13 sati kada je brao višnje i s visine od četiri metra pao s merdevina u dvorištu svoje kuće u Ulici banjičkih žrtava 6a na Senjaku.

Bregoviću je, kako saznajemo, polomljen lumbalni pršljen, a po prijemu i za vreme pregleda u Urgentnom centru, bio je svestan, pomerao je ruke i noge. Kako „Blic" saznaje, Bregović se popeo na merdevine da bi obrao višnju u dvorištu iza kuće. Najverovatnije je izgubio oslonac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << okliznuo se o stepenik i sa četiri metra pao na leđa.

Bregoviću uspešno operisan polomljeni pršljen

Poznati muzičar Goran Bregović uspešno je jutros operisan u Urgentnom centru u Beogradu i njegovo stanje je zadovoljavajuće, rečeno je Tanjugu u toj medicinskoj ustanovi. Bregoviću je "uspešno obavljena stabilizacija prelomljenog prvog lumbalnog kičmenog pršljena", kazali su Tanjugu u tom medicinskom centru. Poznatog rok muzičara, koji se juče povredio, operisao je tim neuroortopeda beogradskog Urgentnog centra. "Postoperativni tok je zadovoljavajući", naveli su u toj ustanovi.

Njegov prijatelj Ninoslav Ademović, koji je u to vreme bio u prednjem delu dvorišta, kaže za „Blic" da Bregović juče pre podne ništa neuobičajeno nije radio i da je odlučio da obere višnju da voće ne bi propalo.

- Začuo sam jauk. Sav usplahiren, otrčao sam u zadnji deo dvorišta i ugledao Bregu na zemlji. Nisam znao šta mu se desilo, ali mi je laknulo kada sam video da je potpuno svestan i da pomera ruke i noge. Međutim, ni ja, ni radnici koji su bili u blizini, nismo smeli da rizikujemo, pomerimo ga i povredimo, pa smo pozvali Hitnu pomoć - priča Ademović.

On dodaje da je u tom trenutku u dvorištu bilo nekoliko radnika, ali da niko od njih nije video kada je Bregović pao. Nakon što je Bregović odvezen u bolnicu, u njegov dom je došlo nekoliko prijatelja, koji su, šokirani onim što se desilo popularnom muzičaru, zvali poznanike da bi saznali u kakvom je stanju.

- Samo da ostane pokretan - pričali su između sebe.

Bregović je primljen na Odeljenje reanimacije da bi se utvrdile njegove povrede.

- Ima prelom prvog lumbalnog pršljena i određena mu je terapija. Specijalisti za povrede kičme posle današnjeg pregleda utvrdiće da li je neophodno da bude operisan. Bregović je sve vreme bio svestan i razgovarao je sa lekarima. Pomera i ruke i noge, i ne bi trebalo da ima trajnih posledica - kaže za „Blic" dežurni hirurg Urgentnog centra Zlatibor Lončar.

Bregović je zadržan u bolnici na Odeljenju hirirgije. Našeg popularnog muzičara je odmah po prijemu u bolnicu posetio prijatelj i menadžer Raka Đokić. Prema njegovim rečima, Bregović se oseća dobro, a lekari su mu preporučili strogo mirovanje.

Brega je dobro. Prvo je bio u šoku, a zatim je dobio jake bolove. Nakon pregleda, ustanovljen je prelom prvog lumbalnog pršljena, zbog čega će morati da miruje narednih mesec dana. Goran će još nekoliko dana biti zadržan na bolničkom lečenju, a zatim mu sledi oporavak kod kuće - rekao je za „Blic" Raka Marić.

Otkazani koncerti

U narednih mesec dana Goran Bregović je trebalo da održi koncerte u Katovicama (Poljska), Tuluzu i Parizu (Francuska), Kazalmađoreu, Mesoli i Mecokoroni (Italija), Šopronju (Mađarska), Njujorku (Amerika) i Ulmu (Nemačka), a po rečima Rake Marića, u narednih nekoliko dana će ovi nastupi verovatno i zvanično biti otkazani.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.