Bosanac izrešetan iz osvete za ubistvo Arkana?!

Izvor: Kurir, 18.Nov.2012, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanac izrešetan iz osvete za ubistvo Arkana?!

Mirko Tomić (28) zvani Bosanac ubijen je 13. februara 2000. kad su na njegov „golf“ napadači ispalili više od 30 hitaca

BEOGRAD - Osveta?

Mirko Tomić (28) zvani Bosanac ubijen je 13. februara 2000. godine na Novom Beogradu. Tomić je likvidiran po takozvanom „beogradskom receptu smrti“, koji je godinama sejao strah u Srbiji. Ubice i naručioci ovog brutalnog zločina i posle dvanaest i po godina i dalje su nepoznati. Međutim, ranije se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pominjalo da je Tomić ubijen iz osvete zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana 15. januara iste godine.

- Tomić je kobnog dana oko 20.30 sati „golfom“ išao Bulevarom Nikole Tesle. U jednom trenutku njegovom vozilu približio se automobil u kojem su bile ubice. Vozeći paralelno, zločinci su iz „kalašnjikova“ ispalili 30 metaka. Iako smrtno pogođen, Tomić je pokušavao da nastavi vožnju, ali je posle nekoliko desetina metara udario u banderu nedaleko od PC „Ušće“ - kaže izvor Kurira iz istrage.

Dan nakon likvidacije, policija je u žbunu nedaleko od mesta zločina pronašla kalašnjikov kojim je ubijen Mirko Bosanac.

- Nažalost, policiji to oružje nije bilo od pomoći. Brojevi na automatu bili su izbrisani - kaže naš sagovornik.

Tomić je, kako su mediji prenosili, bio pod istragom zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Pavla Bulatovića, ministra odbrane, 7. februara 2000.

- Uloga Mirka Bosanca u tom ubistvu nikad nije dokazana, niti razjašnjena. Međutim, i on je likvidiran samo šest dana posle ubistva Bulatovića. O motivima ubistva Tomića samo se nagađalo, ali se ranije smatralo da ga je glave koštalo ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Bosančeva uloga u ovom zločinu nije dokazana, ali je očigledno neko mislio da je kriv i presudio mu - kaže izvor Kurira.

(Z. N.)

zoomAleksandar Knežević Knele

Kneletov prijatelj

Mirko Tomić je, kako su ranije prenosili mediji, navodno bio prijatelj Aleksandra Kneževića Kneleta.

- Mirko Bosanac je bio poznat policiji. Robijao je u Nemačkoj, a na njegovu kuću u Zemunu bile su bačene i bombe. Takođe je nekoliko puta i ranjavan - kaže izvor Kurira iz policije.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Bosanac izrešetan iz osvete za ubistvo Arkana?!

Izvor: medio.rs, 18.Nov.2012

Mirko Tomić (28) zvani Bosanac ubijen je 13. februara 2000. kad su na njegov „golf napadači ispalili više od 30 hitaca

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.