Borović: Zadovoljan sam presudom za Mišića

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borović: Zadovoljan sam presudom za Mišića

BEOGRAD - Advokat navijača Uroša Mišića Borivoje Borović rekao je danas da je zadovoljan konačnom presudom Apelacionog suda kojom je Mišić osuđen na pet i po godina zatvora zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića.

"Sudsko veće je smoglo snage da se bavi pravom, a ne medisjkim spekulacijama o krivičnom događaju", kazao je Borović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, prethodna kazna je bila veoma visoka i medijski odobravana, pa je time bilo "otežano da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kazna umanji i stavi u realne okvire". "Smatram da se Apelacioni sud ponašao po Dušanovom zakoniku, jer nema straha od vlasti već su se vodlii pravnim činjenicama", istakao je Borović. Kako je naveo Borović, zadovoljan je presudom u kontekstu dugog pritvora Uroša Mišića koji je u zatvoru od 5. decembra 2007. godine. "Zadovoljan sam u kontekstu dugog Mišićevog pritvora i zato što je sudsko veće smoglo snage da se bavi pravom, a ne medijskim spekulacijama o krivičnom događaju", kazao je Borović.

Apelacioni sud je utvrdio, kako prenosi dnevna štampa, da je Mišić 2. decembra 2007. godine napao upaljenom bakljom žandarma Nebojšu Trajkovića na utakmici Crvena zvezda-Hajduk iz Kule i udario ga u leđa, ali da nema dokaza da je pokušao da mu ugura zapaljenu baklju u usta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.