Izvor: RTV 5, 18.Apr.2012, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolnica:Trudnici pružena odgovarajuća zaštita

"Pružena joj je zdravstvena zaštita po savremenim medicinskim doktrinama i protokolima za lečenje, na sekundarnom nivou uz sve raspoložive resurse", rekao je na konferenciji za medije u ovoj ustanovi direktor Opšte bolnice Darko Miletić. "Pacijentkinja je najbrže moguće, uz medicinsku pratnju, upućena na tercijalni nivo lečenja (KBC) koji ima uslove za njeno daljnje zbrinjavanje", rekao je Miletić.
Miletić je izneo sve detalje iz medicinske dokumentacije Arsićeve, počev od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << prvog javljanja pacijentkinje 6. aprila u 15,35 sati u Službu ginekologije i akušerstva "samo zbog bolova u trbuhu - slabine desno". "Nakon detaljnog pregleda lekara je otpušta kući uz simpotomatsku terapija i savet da ukoliko bolovi ne prestanu da se ponovo javi, i ona se javila u 17,45 zbog pojačanih bolova", rekao je Miletić, uz napomenu da je pacijentkinja negirala bilo kakve druge tegobe.
Ginekološko ultrazvučnim pregledom utvrđen je normalan nalaz za trudnoću starosti pet meseci. Uveče dolazi do naglog pogoršanja i gubitka svesti u vidu epileptičnog napada, u trenutku napada bili su prisutni dežurni ginekolog i anesteziolog, rekao je Miletić. Odmah je ordinirana odgovarajuća terapija, nakon koje dolazi do prekida napada, a u međuvremenu je pozvan dežurni neurolog, objasnio je on. Sa pacijentkinjom je uspostavljen kontakt i ona je negirala epileptične napade i bilo kakve povrede glave i glavobolju.Pre ponoći, kako je rečeno, dolazi do naglog pogoršanja opšteg stanja, simptomi ukaziju na unutrašnje moždano krvarenje i data joj je odgovarajuća terapija.
Konzilijum ustanove doneo je odluku da se Arsićeva hitno uputi u KBC u Kragujevcu radi dalje dijagnostike i lečenja. Nakon prijema u reanimacionu ambulantu urađene su gasne analize iz arterijske krvi čiji su rezultati bili u granicama normalne vrednosti, istakao je Miletić i napomenuo da je pacijentkinju odmah po prijemu pregledao dežurni neurolog, ginekolog i anestezilog.Arsićeva je u KBC umrla 13. aprila svesti, a njena beba u trbuhu dva dana pre.
Rodbina Arsićeve ponela je juče krivičnu prijavu protiv dežurnih ginekologa Vladana Radojevića i Radmile Urošević "zbog nesavesnog lečenja i nemara"Policijska uprava u Jagodini, saopštila je juče popodne, da je na osnovu te krivične prijave "u saradnji sa tužilaštvom, počela utvrdivanje svih činjenica i okolnostima pod kojim je umrla Natalija". Rodbina Arsićeve je za sutra u 15,30 najavila novi protest ispred Bolnice i obraćanje ministru zdravlja.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.