Bliski susret iznad baltika

Izvor: Akter, 11.Apr.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliski susret iznad baltika

Rusko Ministarsvo odbrane saopštilo je danas da je 7. aprila iznad Baltičkog mora uočen američki izviđački avion koji se kretao prema granici Rusije, zbog čega je morao da bude podignut lovac Suhoj-27

Prema rečima portparola Ministarstva odbrane, general majora Igora Konašenkova, Suhoj je identifikovao letelicu kao izviđački avion američkog ratnog vazduhoplovstva sa oznakom RC-135U, o čemu je obavestio komandu.

Pilot Suhoja je napravio nekoliko krugova oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << izviđačkog aviona, koji je potom promenio kurs i počeo da se udaljava od naše granice, rekao je Konašenkov.

On je naglasio da je je tokom špijunskog leta transponder u američkom avionu bio isključen.

Ništa neobično se nije desilo dok je Suhoj leteo oko američkog aviona, istakao je Konašenkov i dodao da američki izviđački avioni rutinske letove mogu da izvode samo duž američke granice.

Saopštenje o tom incidentu je nešto ranije izdao i Pentagon, koji tvrdi da je, zbog neprofesionalnog ponašanja pilota ruskog aviona, umalo došlo do sudara dve letelice.

Predstavnica za štampu Pentagona Ajlin Lenez je rekla da se ruski lovac približio američkom avionu na svega pet-šest metara.

Pošto je raspon krila ruskog lovca 14,7 metara, vrlo lako je moglo da dođe do sudara, kazala je Lenez, prenosi Tas.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.