Bivši upravnik zatvora nije isplaćivao prevoz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2017, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši upravnik zatvora nije isplaćivao prevoz

Sindikat pravosuđa Srbije podneo je krivičnu prijavu za nesavestan rad u služi protiv bivšeg upravnika zatvora "Nova Skela", (KPZ Beograd) Milana Pavlovića jer, kako tvrdi Sindikat, nije isplaćivao zaposlenima troškove prevoza od 2012. do 2015. godine.

Predsednica tog sindikata Slađanka Milošević je navela da je osnov za krivičnu prijavu pravosnažna presuda kojom je u parničnom postupku zaposlenima na ime naknade štete dosuđen iznos od 800.000 dinara bez zatezne kamate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i sudski troškovi od 165.000 dinara.

Prema njenim rečima, ukupno je podneto 90 tužbi po tom osnovu, a u pitanju su zaposleni u KPZ Beograd koji mahom putuju iz Niša, Subotice i okolnih mesta.

Zbog pomenute presude račun zatvora je bio u blokadi 13 dana, napomenula je Milošević.

Krivična prijava je podneta Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu od kojeg Sindikat traži da ne primenjuje oportunitet - odnosno odlaganje krivičnog gonjenja donošenjm naredbe o uplati određenog novčanog iznosa u Budžet, već efektivnu kaznu zatvora.

Milošević je potvrdila da su isplate troškova za prevoz počele 2015. godine kada je Sindikat uspeo da ovaj slučaj predoči direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Pavlović je funkciju upravnika zatvora "Nova Skela", obavljao do decembra 2016. godine, a sada je zamenik upravnika Specijalne zatvorske bolnice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.