Beograđanka povređena na Tari je stabilno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđanka povređena na Tari je stabilno

Beograđanka J. V. (37), koja je teško povređena na Tari pošto joj se prevrnuo čamac tokom rafting spusta, u stabilnom je stanju, ali je i dalje priključena na aparat za disanje, saopšteno je danas iz Univerzitetske bolnice Foča.

Ona je u Univerzitetsku bolnicu primljena juče s teškim oštećenjem pluća i pothlađena, pošto je plutala oko kilometar i po na talasima Tare.

U Policijskoj upravi Foča Srni je rečeno da je grupa turista iz Srbije na rafting došla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u sopstvenoj režiji, sa svojim čamcem kojim je upravljao licencirani skiper iz Pančeva, čiji su inicijali N. M. (36).

U čamcu se nalazilo sedam turista i svi su ispali u Taru pri prevrtanju čamca na jednom od njenih bukova, a J. V. je plutala oko kilometar i po, rekli su u policiji.

Predsednik fočanskog Udruženja rafting klubova "Tara i Drina" Zdravko Matović rekao je da je grupa turista iz Srbije na Taru došla crnogorskom stranom i da su startovali sa mesta Brštanovica, što fočanski rafting klubovi u ovo doba godine, kada je visok nivo reke, izbegavaju, već koriste kraću relaciju i kreću sa Graba.

Naveo je da se čamac prevrnuo na najopasnijem buku Borovi i da je devojka plutala sve do Graba, gde su je uočili fočanski rafteri.

"Skiperi iz Rafting centra 'Drina-Tara', kojima ovom prilikom zahvaljujem, primetili su da niz bukove pluta devojka sa glavom u vodi. Gurnuli su čamac u vodu i, prema mojim saznanjima, izvadili su je Dejan Radović i Đoko Miletić, a na čamcu s njima bio je i doktor", rekao je Matović.

Na mestu Manita vrela skiperi su izneli devojku na obalu, a reanimacija je, priča Matović, trajala 25 minuta.

"Tom prilikom došli su i spasioci 'Volfa' i osoblje fočanskog Doma zdravlja, kojima, takođe, zahvaljujem, jer su uložili vanljudske napore da izvuku devojku na naš novi put na desnoj obali Tare", rekao je Matović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograđaka povrijeđena na Tari je stabilno

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2019

BANJALUKA - Beograđanka J. V. (37), koja je teško povređena na Tari pošto joj se prevrnuo čamac tokom rafting spusta, u stabilnom je stanju, ali je i dalje priključena na aparat za disanje, saopšteno je danas iz Univerzitetske bolnice Foča.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.