Izvor: Blic, 24.Okt.2016, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Begović: Zeković nije smeo da objavi razgovor sa Dikićem iz zatvora

Predsednik Advokatske komore Crne Gore Zdravko Begović kritikovao je predsednika Saveta za građansku kontrolu rada policije Aleksandra Sašu Zekovića zbog objavljenog izveštaja o razgovoru sa pritvorenim srpskim državljanima među kojima je i enzionisani general, bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić.

Begović, naime, tvrdi da Zeković nije smeo da iznosi detalje razgovora sa Dikićem.

Zeković je, kaže Begović morao da poštuje zakon i nije smeo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iznosi detalje razgovora iz zatvora za Bratislavom Dikićem.

Begović je za podgorički portal Analitika rekao da je Specijalni tužilac proglasio slučaj tajnim i da sada treba sačekati da li će Tužilaštvo reagovati i postaviti pitanje odgovornosti Zekovića.

On je dodao i da je moguće da Zeković nije obuhvaćen naredbom o tajnosti ali i podsetio na osnovno pravilo da "neznanje prava škodi".

"Ja se nikada ne bih usudio da iznosim detalje iz slučaja koji je označen kao tajan i kada na bilo koji način mogu ugroziti istragu", rekao je Begović.

Begović postavlja pitanje da li je Zeković autentično preneo razgovor sa Dikićem.

U izveštaju o razgovoru sa 13 od 14 pritvorenih u zatvoru, predsednik Saveta za građansku kontrolu policije Aleksandar Saša Zeković navodi da mu je Bratislav Dikić rekao da su mu podmetnuli ključ i telefon kao i da je izbegao mogućnost da bude uhapšen u objektu u kojem je dopremljeno oružje.

Zeković je saopštio da niko od pritvorenih nije imao primedbe na tok saslušanja i postupanje policije u uniformi i zatvoru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.