Bečej: Manje specijalista u Domu zdravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2017, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečej: Manje specijalista u Domu zdravlja

Smanjuje se broj specijalista u Domu Zdravlja u Bečeju. Od prvog novembra od tri ginekologa samo će jedan ostati.

Prošle godine 24, a ove godine 11 zaposlenih je prestalo sa radom u Domu zdravlja u Bečeju.

Više od njih je odlučio da u inostranstvu ili u privatnim ordinacijama nastave sa radom, neki su otišli u penziju, a neki su otpušteni zbog racionalizacije. A pacijenti ponekad puno čekaju za specijalistički pregled.

Prema rečima direktorice ustanove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tokom racionalizacije će se broj zaposlenih dalje smanjivati.

Do sada je većina pacijenata bila zadovoljna sa radom Doma zdravlja, gde su po mogućnosti na najvišem nivou pružali primarnu zdravstvenu zaštitu. Međutim smanjenje broja specijalista i drugih zdravstvenih radnika će otežati pružanje adekvetne zdravstvene brige za pacijente.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.