Izvor: Blic, 05.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beba u ponedeljak na informativnom?

Beba u ponedeljak na informativnom?

Beogradski SUP pozvao je Vladimira - Bebu Popovića da u ponedeljak 7. februara dođe na informativni razgovor, ali je neizvesno da li će se do tog dana bivši šef Biroa za komunikacije Vlade Srbije vratiti u zemlju.

- Policija je poziv uručila advokatima i zatražila da našeg klijenta obavestimo da u ponedeljak, u 10 sati, dođe u sobu 31 na drugom spratu zgrade beogradskog SUP-a. Popović je pozvan da kao građanin policiji pruži >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potrebne informacije, ali do 7. februara nećemo znati da li će biti u mogućnosti da se odazove pozivu. Ukoliko do tada ne dođe iz inostranstva, ja ću sa ostalim kolegama koje je Popović angažovao otići u policiju i objasniti zašto se naš klijent nije pojavio - izjavio je juče za 'Blic' Vlado Pavićević, jedan od Popovićevih advokata.

Popović je na razgovor pozvan po nalogu Okružnog tužilaštva u Beogradu koje je od policije tražilo da proveri navode iz njegovog intervjua u emisiji 'Insajder' na TV B92, u kojem je neke od političkih i javnih ličnosti optužio za kriminal i kovanje zavere protiv premijera Zorana Đinđića. Tužilaštvo je od policije zatražilo da osim Popovića, ukoliko bude potrebno, sasluša i Milorada Vučelića, potpredsednika SPS-a, Milutina Mrkonjića, člana Glavnog odbora iste partije, i Gorana Petrovića, bivšeg načelnika DB-a.

Popović je u pomenutoj emisiji optužio Vučelića da je od DB-a uzeo 40 miliona maraka, a za Mrkonjića je rekao da je on sredio da Ljubiša Buha Čume dobije poslove na asfaltiranju puteva. U drugom delu emisije, bivši šef Biroa za komunikacije je, između ostalog, izjavio i da je Rade Bulatović, aktuelni šef BIA, presnimio arhiv ove Agencije i predao ga američkoj CIA.

Prema Pavićevićevim rečima, Popovićevi advokati su u ime svog klijenta proteklih dana podneli tužbe za uvredu i klevetu protiv generala Ace Tomića, bivšeg načelnika Uprave vojne bezbednosti, novinara Bratislava Grubačića, poslanika SPO Bogoljuba Pejčića i v.d. glavnog i odgovornog urednika 'Balkana' Stojana Drčelića.

- Podneli smo i tužbu protiv lista 'Balkan' za naknadu nematerijalne štete u iznosu od 500.000 dinara, a dopunili smo i krivičnu prijavu protiv Aleksandra Tijanića, generalnog direktora RTS-a, zbog njegovih pretnji da će ubiti Popovića - kaže Pavićević. M. I.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.