Banja Koviljača: Avganistancu optužnica za silovanje

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2011, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banja Koviljača: Avganistancu optužnica za silovanje

Više javno tužilaštvo u Šapcu podiglo je optužnicu protiv Avganistanca Abdirašida N. (28), koji je osumnjičen da je počinio silovanje u jednom od napuštenih zdanja u parku u Banji Koviljači krajem oktobra, pišu "Večernje novosti". Optužnica nije još stupila na pravnu snagu.

Avganistancu koji je u pritvoru od 31. oktobra produžen je pritvor za još 30 dana, rekao je "Novostima" sudija Slobodan Velisavljević, portparol Višeg suda u Šapcu. Abdirašid ima advokata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji će odlučiti o eventualnom prigovoru na optužnicu.

Avganistanac je osumnjičen da je, sa grupom sunarodnika, u Banji Koviljači obljubio tridesetosmogodišnju V. R. državljanku Velike Britanije, koja je dan posle prijave silovanja napustila i Banju Koviljaču i Srbiju i otišla nazad u svoju zemlju.

Nema, bar za sada, informacija da bi se na otpuženičkoj klupi mogli naći još neki od stranaca, koji su, i zvanično, spominjani kao akteri silovanja.

Prema nezvaničnim, ali proverenim informacijama, osumnjičeni Avganistanac nije sporio da je imao seksualni odnos sa gošćom iz Britanije, ali je tvrdio da je to, navodno, bila i njena želja, a nikako ne silovanje. Ovakva priča, očigledno, nije ostavila utisak na tužilaštvo, koje je napisalo optužnicu.

"Strana državljanka, koja je prijavila silovanje, je, osim policiji, pre odlaska, dala izjavu i istražnom sudiji, kao svedok i žrtva, tako da nema nikakvih smetnji što ona nije u našoj zemlji", rečeno nam je u Policijskoj upravi u Šapcu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.