BRUTALNI ZLOČIN: Ubijen posle svađe u klubu

Izvor: Kurir, 18.Nov.2012, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUTALNI ZLOČIN: Ubijen posle svađe u klubu

Zoranu Matiću (38) ubica iz pištolja ispalio metak u grudi ispred „Brodarca“ na Starom sajmištu u Beogradu

BEOGRAD - Okršaj!

Zoran Matić (38) ubijen je juče oko šest sati hicem iz pištolja ispred kluba „Brodarac“ na Starom sajmištu u Beogradu. Vatrenom obračunu prethodila je kraća svađa, a napadač je ubrzo identifikovan i policija traga za njim.

- Matić i napadač su bili gosti u klubu. Dosta su popili, a onda su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz nepoznatih razloga posvađali. Obojica su potom izjurila iz „Brodarca“ i nastavila sukob - priča izvor Kurira iz istrage.

Matić i napadač stali su nedaleko od ulaza u klub.

- Sve se odigralo munjevitom brzinom. Ubica je izvadio pištolj i pucao u Matića, koji je pao kao pokošen. Napadač je posle brutalnog zločina pobegao, a ranjeni je ostao da leži u lokvi krvi - kaže naš sagovornik.

Na lice mesta ubrzo su stigli lekari Hitne pomoći i policija.

- Matić je prevezen u Urgentni centar, gde je ubrzo umro uprkos naporima lekara da ga spasu. Metak mu je prošao ispod vrha srca, a izašao kroz kičmu. Spasa mu nije bilo, dosta je iskrvario - kaže naš sagovornik.

Policija je odmah uzela snimke s kamera za video-nadzor koje su postavljene na ulasku u „Brodarac“.

- Kamere su zabeležile ceo obračun, što je bilo od velike pomoći policiji u daljoj istrazi. Na osnovu tih snimaka napadač je identifikovan. Postoji mogućnost i da je već napustio Srbiju - kaže izvor Kurira.

Odranije poznat policiji

Prema rečima izvora Kurira iz istrage, Zoran Matić je odranije poznat policiji po različitim krivičnim delima.

- Matićev kriminalni dosije nema veze s njegovim ubistvom. Sumnjamo da je svađa pijanih gostiju dovela do potezanja oružja. Takođe proveravamo i da li su eventualno konzumirali narkotike - kaže naš sagovornik.

Gosti ostali u klubu

Stanar koji živi u kući nedaleko od „Brodarca“ kaže da je čuo pucnjavu, ali da iz straha nije smeo da izađe i vidi šta se dešava.

- Policija je do 8.30 sati vršila uviđaj. Za to vreme gosti su morali da ostanu u klubu „Brodarac“. Kad su ih konačno pustili da idu kući, skoro svi su se teturali. I dalje su bili pijani - kaže stanar iz obližnje kuće.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

BRUTALNI ZLOČIN: Ubijen posle svađe u klubu

Izvor: medio.rs, 18.Nov.2012

Zoranu Matiću (38) ubica iz pištolja ispalio metak u grudi ispred „Brodarca na Starom sajmištu u Beogradu

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.