BOLIVIJKA U STOMAKU NOSILA KILO KOKAINA!

Izvor: Kurir, 02.Dec.2010, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOLIVIJKA U STOMAKU NOSILA KILO KOKAINA!

BEOGRAD - Zaustavljena „mula“! Državljanka Bolivije V. R. A. (30), koja je na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu sprečena u pokušaju da u sopstvenoj utrobi prokrijumčari 1,150 kilograma čistog kokaina, smeštena je na Vojnomedicinskoj akademiji. Lekari su joj dali laksative, koji će joj pomoći da izbaci iz želuca i creva 115 paketića sa kokainom.

BEOGRAD - Zaustavljena „mula“!

Državljanka Bolivije V. R. A. (30), koja je na aerodromu „Nikola Tesla“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Beogradu sprečena u pokušaju da u sopstvenoj utrobi prokrijumčari 1,150 kilograma čistog kokaina, smeštena je na Vojnomedicinskoj akademiji. Lekari su joj dali laksative, koji će joj pomoći da izbaci iz želuca i creva 115 paketića sa kokainom.

- Dosad je izbacila 102, a čekamo da izbaci još trinaest kesica - saznajemo na VMA.

Vrednost izbačene količine kokaina procenjuje se na više od 45.000 evra. Policija proverava ko je naručilac droge.

Droga je otkrivena pošto je V. R. A. pozlilo od progutane droge na aerodromu Beograd. To je bilo sumnjivo carinicima i policiji.

Željko Konjikušić, šef carinske ispostave aerodrom „Nikola Tesla“, rekao je juče da je V. R. A. tek posle rendgenskog pregleda priznala da je progutala drogu.

- Najpre je bila staložena i pribrana. Kada je na rendgenskom snimku videla paketiće, izvadila je novčanik sa slikama svoje dece i zaplakala. Izgledalo je kao da se plaši za njihov život. Tek tad je sve priznala - kaže Konjikušić.

Konjikušić je podsetio da je Bolivijka uhvaćena nakon što je iz Santa Kruza, preko Sao Paula i Ciriha, doputovala u Beograd.

- Na osnovu podataka dobijenih iz SECI centra u Bukureštu, Bolivijka je detaljno pregledana nakon sletanja na aerodrom. Bilo je sumnjivo to što je karta kupljena u Barseloni i što je krajnja destinacija trebalo da bude Beograd. Potvrđena je i rezervacija na njeno ime u jednom beogradskog hotelu. Pri tom, ovo je prvi put da dolazi u Srbiju, a nije imala nikog poznatog ovde - priča Konjikušić.

On je dodao da je bilo sumnjivo i to što je imala malo prtljaga, u kojem su pronađene tablete protiv dijareje, koje koriste ovakvi krijumčari droge.

Zorica Nikolić

Gutaju ili stavljaju u čmar

Kuriri droge u narko-svetu nazivaju se „mule“:

- Paketiće s narkoticima nekoliko dana drže u sebi. Za to vreme ništa ne jedu. Kada stignu do odredišta, piju laksative i izbacuju drogu do 48 sati nakon gutanja. Kad ne gutaju drogu, stave u analni otvor male „kontejnere“ s njom, koje u žargonu zovu „steš„ - navode u carini.

Pokušaji šverca avionom

APRIL 2010 - Putnik iz Dominikanske Republike u gitari doneo tri kilograma kokaina.

JUN 2010 - Putnik iz Dominikanske Republike u prtljagu sakrio pola kilograma kokaina.

JANUAR 2008 - Putnik iz Karakasa doneo 1,25 kilograma kokaina, koji je presovao i stavio u đon patike.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.