Izvor: Blic, 07.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobus Adio tursa zaustavile naoružane, maskirane osobe

Naoružane, maskirane osobe zaustavile su autobus preduzeća "Adio turs" koji saobraća na relaciji Dragaš - Beograd i vozačima oduzele ključeve, piše dnevnik na albanskom Koha ditore.

Maskirane osobe koje su se predstavljale povremeno kao pripadnici "Bezbednosti domovine', a povremeno kao pripadnici "Albanske nacionalne armije", zaustavili su u sredu oko ponoći kod sela Štedim u opštini Podujevo autobus "Adio tursa", koji saobraća na liniji Dragaš - Beograd", piše dnevnik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prema izjavama policije, nije bilo razgovara sa putnicima i maltretiranja: maskirane osobe su samo od vozača oduzele ključeve autobusa.

Putnici su sačekali oko dva sata dok vlasnici agencije nisu doneli druge ključeve, nakon čega je autobus uz pratnju Kosovske policijske službe (KPS) i KFOR-a nastavio put do administrativnog prelaza Merdare i dalje za Beograd.

Autbusi ove agencije su i nekoliko puta ranije bili meta napada, a poslednji put pre dve nedelje. Prvi rezultati istrage, međutim, pokazali su, kako je saopštila policija, da se nije radilo o etnički motivisanom napadu.

Inače, formacije "Bezbednost domovine" i "Albanska nacionalna armija" nastale su u razlicito vreme i znatno se razlikuju u metodima delovanja.

Prva se pojavila 2002. godine, a formirali su je pripadnici snaga bezbednosti nekadasnje kosovske vlade u egzilu koji nisu delovali u okviru Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Drugu, koju je 2003. godine tadašnji šef UNMIK-a Mihael Štajner i zvanično proglasio terorističkom, čine upravo pripadnici bivše OVK.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.