Izvor: B92, 22.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Armtan: Nema promene statusa vukovarske trojke

Hag -- Portparol glavnog tužioca Haškog tribunala Florans Artman izjavila je u četvrtak da se dokumenta o zločinu u Ovčari kod Vukovara, krajem 1991, koja je glavni tužilac Karla del Ponte nedavno predala vlastima u Beogradu, odnose na osobe "nižeg i srednjeg nivoa" umešane u taj zločin. Artmanova je, na redovnoj konferenciji za novinare u Hagu, rekla da se materijal koji je Del Ponte u osam kutija uručila srpskoj vladi, tokom posete 19. maja, odnose na direktne počinioce zločina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Ovčari, za koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ranije saopštilo da su uhapšeni.

Vlada Srbije je, nakon tog saopštenja, saopštila da se nada da će Haški tribunal neka suđenja za ratne zločine ustupiti srpskom pravosuđu, a Del Ponte je, tokom ovonedeljne posete Beogradu, izrazila spremnost da to i učini. Artmanova je, međutim, danas rekla da to neće promeniti status slučaja bivših oficira JNA Miroslava Radića, Mileta Mrkšića i Veselina Šljivančanina, koje je Haški tribunal po komandnoj odgovornosti optužio za zločine na Ovčari.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.