Apelacioni sud razmatra žalbe zemunaca

Izvor: Blic, 01.Apr.2012, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apelacioni sud razmatra žalbe "zemunaca"

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu razmatraće sutra žalbe na presudu kojom su na po 30 godina zatvora osuđeni pripadnici nekadašnjeg "zemunskog klana" Miloš Simović i Sretko Kalinić zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine.

Javna sednica biće održana u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu zbog bezbednosti.

Sudije Apelacinog suda razmatraće žalbe Simovićeve i Kalinićeve odbrane na presudu Specijalnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 24. okrobra 2011, posle ponovljenog suđenja koje im je odobreno, jer su prethodno bili osu]eni u odstustvu.

Prvom presudom Specijalnog suda od 23. maja 2007. Simović je bio osuđen na 30 godina zatvora, a Kalinić na 35 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud u pravosnažnoj presudu u decembru 2008. kaznu smanjio na 30 godina.

Sud im je odobrio ponavljanje procesa, pošto su obojica bili u bekstvu više od sedam godina, pa su u odsustvu pravosnažno osu]eni na po 30 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Đinđića.

Ta odluka ostaje na snazi sve do izricanja nove pravosnažne presude, koju će im

izreći Apelacioni sud nakon razmatranja žalbi.

Kalinić i Simović su osuđenji i zbog niza ubistava, otmica i drugih krivičnih dela u procesu protiv "zemunskog klana" na po 40 godina zatvora, a uskoro ih očekuje ponovljeno suđenje i za ta krivična dela.

Oba postupka ponavljeju se samo u odnosu na njih dvojicu, ali ne i u odnosu na ostale osuđene.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica Apelacionog suda u zatvoru

Izvor: Danas, 01.Apr.2012

Apelacioni sud u Beogradu zasedaće danas u sudnici Okružnog zatvora iz bezbednosnih razloga. Na javnoj sednici suda razmatraće se žalbe na presudu kojom su na po 30 godina zatvora osuđeni pripadnici nekadašnjeg „zemunskog klana“ Miloš Simović i Sretko Kalinić zbog učešća u ubistvu premijera...

Nastavak na Danas...

Apelacioni sud u petak zaseda u zatvoru

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Apr.2012

Apelacioni sud u Beogradu u petak 6. aprila razmatraće žalbe na presudu kojom su na po 30 godina zatvora osuđeni pripadnici 'zemunskog klana' Miloš Simović i Sretko Kalinić zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Ðinđića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Razmatranje žalbi Kalinića i Simovića odloženo za petak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2012, 06:51

BEOGRAD -..Apelacioni sud u Beogradu saopštio je da će u petak, 6. aprila, umesto 2. aprila, kako je bilo najavljeno, razmatrati žalbe na presudu kojom su na po 30 godina zatvora osuđeni pripadnici bivšeg "zemunskog klana" Miloš Simović i Sretko Kalinić zbog učešća u ubistvu premijera Srbije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.