Antoniću produžen pritvor za još 30 dana

Izvor: Kurir, 11.Maj.2013, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antoniću produžen pritvor za još 30 dana

Bivšem predsedniku Izvršnog odbora "Agrobanke" pritvor je produžen za još 30 dana zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor za još 30 dana bivšem predsedniku Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušanu Antoniću, dok su njegovi saradnici pušteni da se brane sa slobode ili su prebačeni u kućni pritvor.

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić izjavila je da je Posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odeljenje tog suda, nakon što je Apelacioni sud po žalbama ukinuo rešenje kojim je Antoniću i još osmorici njegovih saradnika krajem aprila pritvor produžen, ponovo razmorio razloge za pritvor.

"Imajući u vidu primedbe Apelacionog suda, krivično vanpretresno veće je u utorak trojici optuženih pritvor zamenilo merom zabrane napuštanja stana (kućni pritvor), a petorici optuženih pritvor je ukinulo", navela je ona.

Antoniću je pritvor produžen za još 30 dana zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, kazala je Ristić. Antonić je u pritvoru od hapšenja 8. avgusta 2012.Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 30. aprila optužnicu protiv Antonića i još 20 okrivljenih u tom predmetu, zbog sumnje da su tu banku oštetili za 84 miliona evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.