Andrej Vučić: Slučaj „Asomakum” nanosi štetu mom bratu

Izvor: Politika, 13.Maj.2015, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrej Vučić: Slučaj „Asomakum” nanosi štetu mom bratu

Reč je o dobro organizovanoj akciji korumpiranih delova policije i sudstva, u sprezi sa politikom, rekao je premijerov brat u Privrednom sudu u Beogradu

„Ličnu kartu nikad nisam gubio, menjao niti ustupio nekome. Namerno sam je sačuvao, jer sam znao šta će se desiti”, izjavio je Andrej Vučić u sudnici Privrednog suda u Beogradu, na ročištu povodom njegove tužbe zbog nelegalnog osnivanja fantomske firme „Asomakum”.

Andrej Vučić je naveo da je ta firma >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << osnovana falsifikatom njegove lične karte i da taj falsifikat i njegova lična karta imaju više od deset razlika. Prema njegovim rečima, razlikuju se, između ostalog, fotografija, adresa, datum važenja i potpis ovlašćenog lica.

Naglasio je da se slučaj osnivanja ove firme već godinama ciljano „razvlači” kako bi se nanela šteta njegovom bratu, premijeru Srbije.

„Očigledno je da je ovde reč o dobro organizovanoj akciji korumpiranih delova policije i sudstva, u sprezi sa politikom, da bi se nanela šteta mom bratu”, kazao je Vučić juče u sudnici.

On tužbom traži da Privredni sud u Beogradu utvrdi ništavost akta o osnivanju firme „Asomakum”. Navodi da je o tome više puta od 2010. godine davao izjave Poreskoj upravi, policiji, u Privrednom sudu i u Palati pravde, i da je svaki put konstatovano da je reč o falsifikovanoj ličnoj karti: „Da je bilo volje taj slučaj bi se rešio još pre pet godina. Da su želeli, mnogo lakše su mogli tada da ga reše, ali, hvala ovim ljudima što su to bar sada uradili.”

Vučićev advokat Zoran Jakovljević predložio je sudu da izvrši uvid u spise predmeta u postupku koji vodi Više tužilaštvo u Beogradu, protiv osumnjičenih za osnivanje više fantomskih firmi, među kojima je i firma „Asomakum”. U tim spisima postoji i grafološko veštačenje potpisa, dodao je advokat.

U policijskoj akciji 10. aprila uhapšeno je 11 osumnjičenih da su krađom identiteta više ljudi osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i preduzeće „Asomakum”, registrovano na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića.

Osumnjičeni se terete za pranje novca i zloupotrebu položaja odgovornog lica, čime su državu oštetili za najmanje 300.000 evra.

Suđenje povodom tužbe Andreja Vučića nastavlja se 13. jula u Privrednom sudu u Beogradu.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.