Ambasada i dalje zabrinuta zbog pretnji

Izvor: Blic, Beta, 11.Maj.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada i dalje zabrinuta zbog pretnji

BEOGRAD - Ponuda australijske vlade da se Damiru Dokiću pruži konzularna pomoć ne znači da Australija nije više zabrinuta zbog pretnji koje su upućene ambasadorki Kler Birgin i ambasadi, navodi se u jučerašnjem saopštenju ambasada te zemlje.



Ambasada je saopštila da je zabrinuta i što pojedini mediji „nisu tačno preneli” izjavu ministra spoljnih poslova i trgovine Stivena Smita, koja se odnosi na hapšenja oca teniserke Jelene Dokić. Smit je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u petak, nakon hapšenja Dokića, rekao da, „s obzirom na to da će Dokić verovatno biti optužen za kriminalna dela u skladu sa srpskim zakonom, ne bi bilo ispravno da o slučaju dalje komentarišem osim da vas obavestim da je Dokić australijski državljanin, i kao i svim ostalim državljanima Australije koji se nađu u nevolji u inostranstvu biće mu ponuđena odgovarajuća konzularna pomoć”. U saopštenju, koje je potpisala konzul Melani Dejvis, piše da australijska vlada pruža konzularnu pomoć svim svojim državljanima koji su uhapšeni u inostranstvu, ali to ne znači da nije zabrinuta zbog pretnji.

Dokić je prošle nedelje izjavio da će ubiti ambasadorku Kler Birgin, zbog toga što je list iz te zemlje „Sport end stajl” objavio intervju sa Jelenom u kojem ona tvrdi da ju je otac godinama fizički i psihički zlostavljao. Policija je, dan nakon te izjave, uhapsila Dokića u njegovoj kući u Vrdniku, gde je pronašla sedam lovačkih pušaka, jedan pištolj i dve bombe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.