Izvor: Blic, 02.Maj.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci uhapsili odbeglog pobunjenika iz Crne Gore

Albanska policija uhapsila je Đona Ljucovića koga Crna Gora potražuje radi izdržavanja zatvorske kazne na koju je osuđen zbog pripremanja oružane pobune u cilju stvaranja zasebne regije pretežno nastanjene Albancima, saopštila je danas crnogorska policija.

Ljucović je uhapšen u nedelju i u Albaniji je u ekstradicionom pritvoru, navodi policija.

Crna Gora je za Ljucovićem raspisala poternicu zbog izdržavanja zatvorske kazne od 3,3 godine na koju je osuđen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u avgustu 2008. godine u slučaju u javnosti poznatijem kao "Orlov let".

Presudom Višeg suda u Podgorici iz 2008. godine, grupa od 12 Albanaca, među kojima su i četvorica američkih državljana, osuđena je na ukupno 49 godina zatvora zbog pripremanja pobune koju su nameravali da izvedu septembra 2006. godine, dan uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Oni su, prema presudi, osnovali udruženje koje je finansirala albanska dijaspora u Americi, dok je oružanu pobunu trebalo da izvedu pripadnici nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanija: Uhapšen odbegli osudjenik

Izvor: S media, 02.Maj.2011

Albanska policija uhapsila je Djona Ljucovića koga Crna Gora potražuje radi izdržavanja zatvorske kazne na koju je osudjen zbog pripremanja oružane pobune u cilju stvaranja zasebne regije pretežno nastanjene Albancima, saopštila je danas crnogorska policija. ..Ljucović je uhapšen u nedelju i...

Nastavak na S media...

Italija: uhapšen mafijaški bos broj 2

Izvor: TvojPortal.com, 02.Maj.2011

Izvor: www.tvojportal.com Italijanska policija je danas uhapsila mafijaškog bosa broj 2 italijanske mafijaške organizacije Kamora.. . . Policija je danas saopštila da je Mario Katerino uhvaćen u Kazal di Prinčipe, uporištu klana Kamora, nakon šest godina potere. 2005. godine, Katerino je osuđen...

Nastavak na TvojPortal.com...

Uhapšen odbegli osuđenik Ljucović

Izvor: Šumadija Press, 03.Maj.2011, 12:05

Albanska policija uhapsila je Džona Ljucovića koga Crna Gora potražuje radi izdržavanja zatvorske kazne na koju je osuđen zbog pripremanja oružane pobune u cilju stvaranja zasebne regije pretežno nastanjene Albancima, saopštila je u ponedeljak crnogorska policija.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.