AFERA „ŠARIĆ“: SVEDOK SARADNIK JOKSOVIĆ U STRAHU

Izvor: Kurir, 07.Jul.2010, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFERA „ŠARIĆ“: SVEDOK SARADNIK JOKSOVIĆ U STRAHU

BEOGRAD - Nebojša Joksović (38), svedok saradnik države u postupku protiv Darka Šarića, u najvećoj tajnosti sklonjen je iz ćelije Centralnog zatvora na „sigurnu lokaciju“ zbog straha od moguće odmazde!

Kako izvor Kurira iz srpskog pravosuđa kaže, Joksović je čovek koji je okrenuo leđa najjačem kriminalnom klanu u Srbiji, što je dovoljan razlog da se briga o njegovoj bezbednosti podigne na najveći mogući nivo. Naročito, kako navodi, pošto se ima u vidu da veliki broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njegovih pripadnika, uključujući i „prvog čoveka“ Darka Šarića, još uvek uspešno izmiče policiji.

- Joksović se specijalnom tužilaštvu najpre obratio pismom u kome je naveo da je spreman da sarađuje. Donošenje ovakve odluke sigurno nije bilo ni malo lako jer je on čovek koji odlično zna koliko je Šarićev klan bio moćan, pošto je upravo zahvaljujući tim saznanjima i dobio povlašćeni status - kaže naš izvor.

Nebojša Joksović je tužilaštvu, prema nezvaničnim informacijama, otkrio veoma važne detalje u delu optužnice koji se odnosi na šverc pošiljke 235 kilograma kokaina, koja je u januaru prošle godine zaplenjena u Italiji. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, da bi bio oslobođen dugogodišnje robije na koju bi mogao da bude osuđen kao pripadnik Šarićeve grupe, Joksović je ipak tužilaštvu morao da ponudi više od toga.

- Pretpostavlja se da mu je pošlo za rukom da obezbedi status svedoka saradnika pošto je „otvorio dušu“ i pričao o samoj organizaciji i načinu rada Šarićevog kriminalnog klana, o čemu svakako mnogo zna - kaže za Kurir izvor blizak istrazi.

Podsetimo, kriminalna grupa Darka Šarića, kako je rekao Miljko Radisavljević, specijalni tužilac za organizovani kriminal, bila je jedna od najorganizovanijih koje su delovale u Srbiji.

Ekipa Kurira

Odustao od odbrane

Odluka Nebojše Joksovića da „progovori“ bila je neočekivana za mnoge koji su učestvovali u sastavljanju mozaika kriminalne delatnosti Šarićeve grupe.

- Joksović je od hapšenja u januaru, pa sve do podizanja optužnice, apsolutno negirao umešanost u šverc kokaina. On je čak predložio i 20 svedoka koji bi navodno mogli da potvrde njegove navode - kaže izvor Kurira blizak istrazi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.