AFERA AZOTARA: Vulin i Petrović ostaju u pritvoru

Izvor: Kurir, 01.Feb.2013, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFERA AZOTARA: Vulin i Petrović ostaju u pritvoru

Sumnjiče se da su oštetili budžet Srbije za gotovo 100 miliona dinara, a pančevačku Azotaru za više od 260 milion dinara

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal odredilo je pritvor od 48 sati vlasnicima firmi "Vulin komerc" Draganu Vulinu i "Mlinko amos d.o.o" Draganu Petroviću, koji su danas privedeni u aferi "Azotara".

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da će Vulin i Petrović, protiv kojih je podneta krivična prijava >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, u toku dana biti saslušani.

Krivična prijava je podneta i protiv Radosava Vujačića, Mihaila Grujića, Dragana Tanaskovića, Dragana Mitića, Srboljuba Žujovića, Vere Isaković i Gordana Markovića, protiv kojih je istraga u toku, dodao je Radisavljević.

Pripadnici Radne grupe Uprave kriminalističke policije u nastavku slučaja Azotara jutros su priveli dve osobe osumnjičene za malverzacije sa prodajom regresiranog mineralnog đubriva.

Policija je privela vlasnika firme Vulin komerc Dragana Vulina i vlasnika firme Mlinko amos doo Dragana Petrovića.

Oni se sumnjiče da su oštetili budžet Srbije za gotovo 100 miliona dinara, a pančevačku Azotaru za više od 260 milion dinara.

Krajem novembra prošle godine, zbog nezakonite prodaje regresiranog mineralnog đubriva privedeni su i bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin, vlasnik konsultantske kuće "Ces mekon" Zvonimir Nikezić i još sedam osoba.

Mesec dana kasnije, 27. decembra, Radna grupa Uprave kriminalističke policije privela je još osam osumnjičenih za malverzacijama prilikom prodaje regresiranog i neregresiranog mineralnog đubriva.

Krivično-vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu produžilo je 25. januara za još 30 dana pritvor Draginu, Nikeziću i još četvorici njihovih saradnika.

Na predlog tužilaštva, pritvor je produžen i bivšem predsedniku Upravnog odbora "Azotare" Pančevo Radoslavu Vujačiću, bivšem zameniku direktora "Azotare" Mihailu Grujiću, bivšem direktoru kruševačkog instituta za krmno bilje Dragi Lazareviću i vlasniku preduzeća "Terabo" Borislavu Stojkoviću.

Bivšem direktoru poljoprivrednog dobra "Aleksa Šantić" kod Sombora Arseniju Kataniću bivšem direktoru PKB-a Miljanu Veljoviću i bivšoj direktorki firme "Invej" Verici Spasić pritvor nije određen i oni se brane sa slobode.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovodi istragu protiv svih devet osumnjičenih koje tereti da su nezakonitom prodajom regresiranog mineralnog đubriva u toku 2009. i 2010. godine, oštetili budžet Srbije za oko 470 miliona dinara, ili oko pet miliona evra u to vreme.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.