Izvor: B92, 15.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

37 godina zatvora za kruševačku grupu

Beograd -- Članovi kruševačke kriminalne grupe, osuđeni su danas u Specijalnom sudu na ukupno 37 godina zatvora.

Oni su osuđeni za četiri iznude, jedan pokušaj iznude i zločinačko udruživanje. Prvooptuženi Zoran Jotić, koji je označen i kao vodja grupe, osudjen je na 12 a drugooptuženi Goran Petrović na 11 godina zatvora.

Na zatvorske kazne su osudjeni i Igor Gajić, na sedam, bivši svedok saradnik Slavoljub Marinković na tri, a Goran Tasić i Dejan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ilić na po dve godine zatvora. Živorad Živković oslobodjen je zbog nedostatka dokaza.

Predsedavajući sudskog veća u ovom procesu, sudija Maja Kovačević, rekla je po izricanju presude da su nesumnjivo dokazani navodi iz presude, dodajući da su zločinačko udruženje koje je, kako je rekla, "po Kruševcu moglo da radi šta je htelo", formirali Jotić i Petrović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.