Izvor: RTS, 28.Feb.2024, 00:35

Представници Српске листе са Сарацином: Погажени сви потписани споразуми и сва права српског народа

Последња одлука владе Аљбина Куртија о укидању динара је кап која је прелила чашу и која заједно са свим претходним за резултат има исељавање српског народа, пренели су представници Српске листе немачком изасланику за Западни Балкан Мануелу Сарацину. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Делегација Српске листе на челу са председником Златаном Елеком вечерас се у Северној Митровици састала са немачким изаслаником за Западни Балкан Мануелом Зарацином.

Како се наводи у саопштењу, представници Српске листе детаљно су немачког изасланика упознали са антисрпским деловањем владе Аљбина Куртија од њеног успостављања.
Пренели су му и да су погажени сви потписани споразуми, али и сва права српског народа.
"Последња одлука о укидању динара је кап која је прелила чашу и која заједно са свим претходним за резултат има исељавање српског народа", истакли су челници Српске листе.
Зато, истиче се у саопштењу, Српска листа захтева од међународне заједнице, која је гарантовала поштовање споразума, али и поштовање права српског народа, да најхитније реагује и спречи егзодус српског народа.
"Сада су више него икад потребне мере, а не саопштења и изјаве", поручују из Српске листе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.