Izvor: Piplmetar.rs, 13.Jan.2024, 16:30

Mesec u ženskom horoskopu otkriva karakter

Mesec je jedna od najvažnijih planeta (u astrologiji se zove planeta iako to nije) u horoskopu. Mesec u ženskom horoskopu otkriva karakter i može vam pomoći da pronađete unutrašnji sklad.
U astrologiji, Mesec kontroliše funkcije i stanja kao što su: sposobnost opuštanja, prilagođavanja, ulazak u san i spavanje, kao  doživljavanja emocija. Važna funkcija ove planete je da odredi nivo poverenja u svet.
Formiranje lunarnih kvaliteta počinje od trenutka začeća i traje do >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << treće godine.  U horoskopu Mesec može graditi harmonične ili napete aspekte. Kada su u pitanju neharmonični Mesečevi aspekti, javljaju se problemi sa snom, selektivnošću ili neravnotežom u ishrani (od „jedenja svega što nije prikovano za policu“ do veganstva). A  uobičajeni su i  problemi sa gastrointestinalnim traktom.
Osobe čiji Mesec gradi neharmonične aspekte, teško se prilagođavaju i za njih su i najmanje promene veoma stresne. Ako Mesec gradi harmonične aspekte, osoba će se bez problema prilagođavati svim promenama. Sledi tumačenje položaja Meseca u znacima zodijaka. Znaci su podeljeni u četiri grupe, ujedinjene elementima, pošto tri znaka svakog od elemenata imaju slične kvalitete.
Šta nam to govori Mesec u ženskom horoskopu Vatreni znaci (Ovan, Lav, Strelac) Ako se u vašoj natalnoj karti Mesec nalazi u vatrenim znacima:
Ovan: Vi ste veoma ktivni, volite udobnost, lako se adaptirate, sportski ste tip i volite da se svađate i nadmećete. Ako pobedite u raspravi (što je skoro svakodnevna pojava ako ste u braku) doživljvate pravo blaženstvo. Lav: Vrlo ste teatralni, obožavate da dajet i primate poklone i volite da provodite vreme baveći se omiljenim hobijem. Strelac: Volite da delite savete, okrenuti ste duhovnom razvoju, a kada ostvarite ono što ste zacrtali doživljavate potpuno smirenje i prosvetljenje. Mesec u vatrenim znacima sugeriše da treba budete stalno aktivni, da konstantno učite nove stvari, da razvijate svoju kreativnost i da se radujete. Tako ćete postići harmoniju i u sebi i oko sebe.
Vazdušni znaci (Blizanci, Vaga, Vodolija) Ako se u vašoj natalnoj karti Mesec nalazi u vazdušnim znacima:
Blizanci: Vaše komunikacijske veštine su na zavidnom nivou. Najviše vas usrećuju i smiruju druženja, putovanja, čitanje i primanja novih informacija. Vaga: Vi ste mirni i spokojni ako je oko vas sve u ravnoteži. Pravi ste diplomata i mirotvorac koji vešto miri zavađene strane. Vama nije bitna samo spoljašnja lepota, već i unutrašnja. Vodolija: Vi ste najsrećniji kada učite nove stvari, posećuju različite događaje na kojima je veliki broj ljudi i razvijate svoju inteligenciju. Ako imate Mesec u vazdušnom znaku, potrebno je da budete aktivni, zainteresovani, da stalno učite nešto novo, da vodite razgovore sa partnerom. I da budete spremni na to da će se vaš muž ponekad ponašati nepredvidivo i nedosledno.
Zemljani znaci (Bik, Devica, Jarac) Ako se u vašoj natalnoj karti Mesec nalazi u zemljanim znacima:
Bik: Vas usrećuje ako se bavite nečim što je isplativo, imate udoban i lepo namešten dom i materijalno ste osigurani. I učinićete sve da to postignete. Devica: Ne volite uludo da traćite svoje vreme, a naročito ne novac. Volite sve da isplanirate do najsitnijih detalja, pouzdani ste i odgovorni. Jarac: Volite da sve konce držite u svojim rukama. Hrabro grabite ka cilju i ništa vas ne može pokolebati. Užasno ste tvrdoglavi, ali pravični. Vi nikom nećete zabiti nož u leđa. Dame sa Mesecom u zemljanim znacima su pouzdane, verne supruge koje dobro raspolažu novcem. Nisu rasipne i ne prezaju od toga da preuzmu odgovornost na sebe čak i kad se to uopšte od njih ne očekuje.
Vodeni znaci (Rak, Škorpija, Ribe) Ako se u vašoj natalnoj karti Mesec nalazi u vodenim znacima:
Rak: Budući da je Mesec u svom sedištu, dom i porodica su ono oko čega se vrti ceo vaš svet. Izvrsna ste domaćica, pažljiva supriga i brižna majka. Volite da kuvate, uređujete dom i usrećujete svoje najmilije. Škorpija: Nema te tajne koju vi ne možete da dokučite i nikome do kraja ne verujete. Ako je Mesec loše aspektovan, možete biti skloni manipulaciji i želeti da upravljate ljudima i okolnostima. Ribe: Vrlo ste saosećajni i uživate u dobrotvornom radu. Ali treba više da se posvetite sebi, da meditirate i u miru punite baterije. Ako imate Mesec u vodenom znaku, vama upravljaju emocije, a to može biti prilično izazovno za vašeg partnera.
SergeyNivens/gettyimages.co.uk


Opširnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.