Nova Honda Civic za 2017. godinu

Izvor: Autorepublika.rs, 13.Avg.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Honda Civic za 2017. godinu

U poslednje vreme Honda je prikazala nekoliko vrlo zanimljivih noviteta, poput Civic Type R, NSX, novi Jazz, HR-V itd. Međutim, sada sva pažnja automobilske javnosti prelazi na na novu, desetu generaciju Civica. Novi Civic se u Evropi očekuje tokom 2017. godine, a ovaj rival VW Golfu, Opel Astri, Ford Focusu i ostalim modelima C segmenta će se i dalje proizvoditi u Velikoj Britaniji.

Novi Civic će naravno odlikovati izmenjeni dizajn, uz prostraniji enterijer sa velikim centralnim ekranom osetljviim na dodir, ekonomičnije motore i dugačaku listu bezbednosnih sistema. Tokom 2018. se očekuje novi Civic Tourer (karavan), a kasnije i Civic Type R sa više od 350 konja.

Od motora se za sada pominju 1.5 litarski benzinac i 1.6 litarski dizelaš, a tu bi verovatno trebalo da bude i novi 2.0 litarski benzinski agregat koji će zameniti aktuelni 1.8 litarski. Što se tiče američkog Civica, izvršni potpredsednik u American Honda Motor John Mendel je nedavno najavio određne izmene u ponudi ove japanske marke.

Pre svega, najavljeno je da će nova, deseta generacija Civica u Severnoj Americi biti dostupna sa paletom od dva motora. Međutim, u gami novog Civica neće biti hibridne verzije, ali ni varijante sa pogonom na CNG, budući da u Hondi smatraju da će i standardni Civic biti dovoljno ekonomičan za većinu vozača.

Pogledaj vesti o: Ford

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.