Honda najavila ofanzivu novim modelima

Izvor: Nacionalna klasa, 09.Dec.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Honda najavila ofanzivu novim modelima

Honda je saopštila da će јојnovi modeli i bolja organizacija pomoći da popravi poslovanje u Evropi u 2015. godini, posle pada prodaje u prethodnih sedam godina.

Treći po veličini proizvođač automobila iz Japana, posle Toyote i Nissana, oslabio je sa pozicije velikog tržišnog igrača među azijskim markama u Evropi na manje značajnu marku, čija je prodaja više nego dvostruko manja u odnosu na 2007. godinu.

Kombinacija smanjenja broja zaposlenih u Hondinoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << fabrici u Velikoj Britaniji i lansiranja novog krosovera u brzo rastućem segmentu ovog tipa vozila trebalo bi da pomognu ovom japanskom proizvođaču da poveća prodaju i vrati se u profitabilno poslovanje u Evropi, piše Auto njuz (Auto News).

"Čekali smo nekoliko godina na novi proizvod i on sada dolazi", izjavio je Hondin šef prodaje u Evropi Filip Ros (Philip Ross). On je rekao da je Honda sada u boljoj finansijkoj poziciji, nakon što je imala samo jednu profitabiolnu godinu u Evropi od 2007. godine.

"Verujemo da smo sada stabilnija organizacija koja može da krene napred. Profitabilnost će doći vremenom", rekao je Ros.

Ključ za Hondinu poslovnu strategiju biće subkompaktni krosover HR-V, čija prodaja u Evropi kreće sledeće godine. Japanska firma vraća ovo ime u Evropu posle 2006. godine s nadom da će privući nove kupce, naročito mlađe dobi. Analitička kompanija IHS Automotive prognozira da će ovaj segment u Evropi biti udvostručen na oko milion automobila do 2020. godine sa oko 500.000 ove godine.

IHS procenjuje da će Honda prodati oko 30.000 primeraka HR-V u Evropi u 2016. godini, kada ovo vozilo provede prvu punu godinu na tržištu. To bi mogao postati treći najprodavaniji Hondin model u Evropi, iza kompaktnog krosovera CR-V i kompaktnog hečbeka Civic.

Honda će sledeće godine početi i prodaju nove generacije subkompakta Jazz i izvršiti izmene u modelu CR-V da bi mu poboljšala ekonomičnost. CR-V će od sledeće godine koristiti dizelski 1,6 litarski motor snage 160KS (umesto 130KS), a 2,2 litarski dizelaš biče povučen iz prodaje. Kompanija će opremiti CR-V devetostepenim automatskim menjačem od nemačkog snabdevača ZF, koji isporučuje svoje transmisije i za modele Range Rover Evoque i Jeep Cherokee.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.