Honda Civic Si kupe i Civic sedan

Izvor: B92, 12.Jan.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Honda Civic Si kupe i Civic sedan

Prašina oko koncepta Honda Civic 2012 podignuta je na detroitskom salonu sa novom, devetom generacijom četvrtog po redu najprodavanijeg automobila u Sjedinjenim Američkim Državama.



Ovom prilikom, Džon Mendel, potpredsednik kompanije Honda u Americi, izjavio je: "Civic je poznat po balansu između kompaktnog dizajna, zabave u vožnji i smanjene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrošnje, po ceni koju čak i kupci koji prvi put kupuju automobil mogu da priušte. Redizajnirani Civic je takođe napravljen po ovim principima, i obećava da će biti najbolji Civic ikada".

Predstavljeni koncept modela Civic Si kupe namenjen je samo prodaji na američkom tržištu, dok koncept Civic Sedan predstavlja izgled modela koji će se kasnije naći na nekim tržištima Evrope.

Civic namenjen evropskom tržištu, koji će se proizvoditi u Velikoj Britaniji, nije u vezi ni sa jednim od modela pravljenim u SAD-u, pa na taj način njihovo predstavljanje neće imati uticaja na prodaju Hatchback modela u Evropi.

U ponudi će biti tri različita motora koja će Civic modelima pomoći da se takmiče sa jakim konkurentima kao što su Chevrolet Cruze, Ford Focus, Hyundai Elantra i KIA Forte.

Predstavljeni koncepti kupea i sedana, imaće verzije benzinskog modela, dve sportske Si verzije, zajedno sa jednom hibridnom i verzijom sa prirodnim gasom kao alternativnim gorivom.

"Zahvaljujući ovim opcijama, Civic modeli obezbeđuju balans između uštede goriva, smanjene emisije i zabave u vožnji, kao nijedan drugi model automobila", ističu iz Honde.

"Kao i prethodne generacije, i ova generacija Civic modela nastaviće sa odličnim rezultatima na NCAP testu bezbednosti. Podsećanja radi, Honda Civic kupe 2001 bio je jedan od prva dva putnička automobila koja su dobila svih pet zvezdica za bezbednost", dodaju iz ove kompanije.

Iz Honde očekuju dobre prodajne rezultate novih Honda Civic modela, "imajući u vidu da je jedan od najprodavanijih modela trenutno u Americi aktuelna, osma generacija Honda Civic, sa prodatih 1,5 miliona primeraka od kraja 2005. godine".

Ovaj model Amerikanci mogu da očekuju u prodajnim salonima na proleće 2011. godine.

Ekološki propisi ubili Civic Type-R

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.