General Motors i Honda razvijaju vozilo na vodonik

Izvor: AutoBlog, 02.Jul.2013, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Motors i Honda razvijaju vozilo na vodonik

Kako prenosi Tanjug, kompanija General Motors (GM) i Honda udružiće snage na polju proizvodnje vozila sa vodoničnim gorivim ćelijama, koja će biti dostupna kupcima od 2020. godine. Partnerstvo ima za cilj da reši dva najveća problema sa kojima je suočena komercijalna izvodljivost ove vrste vozila, a to su visoki troškovi proizvodnje vodonika i nedostatak pumpi za snabdevanje vozila vodonikom. "Honda i GM žele da ubrzaju ulazak na tržište najnovije tehnologije", izjavio je povodom sklapanja sporazuma direktor Honde, Takanobu Ito. Inženjeri obe kompanije zajedno će raditi na razvijanju naredne generacije tehnologije gorivih ćelija, deleći sva svoja prethodna i...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GM i Honda razvijaju vozilo na vodonik

Izvor: Capital.ba, 03.Jul.2013, 08:15

DETROIT, Kompanija General Motors (GM) i Honda udružiće snage na polju proizvodnje vozila sa vodoničnim gorivim ćelijama, koja će biti dostupna kupcima od 2020. godine, saopštili su ova dva proizvodača. ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.