Ulazak u finale: Klintonova ili Obama?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulazak u finale: Klintonova ili Obama?

VAŠINGTON - Senator Hilari Klinton pobedila je noćas na stranačkim izborima u američkoj saveznoj državi Kentaki za kandidata Demokratske stranke za predsedničke izbore u SAD.

To je drugi uzastopni poraz njenog rivala i za sada vodećeg pretkandidata Demokratske stranke Baraka Obame, na stranačkim izborima u saveznim državama gde su većina belci sa srednjim prihodima.

Uprkos noćašnjoj pobedi, procenjuju mediji, Klinton ne uspeva da sustigne Obamu po broju delegata za avgustovsku konvenciju Demokratske stranke koja će utvrditi svog kandidata za budućeg predsednika SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.