Tramp zvanično republikanski predsednički kandidat

Izvor: Beta, 20.Jul.2016, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp zvanično republikanski predsednički kandidat

Milijarder Donald Tramp zvanično je proglašen za republikanskog kandidata za američkog predsednika, posle višemesečnih spekulacija i neslaganja u redovima Republikanske stranke.Očekuje se da Tramp prihvati nominaciju u četvrtak, pošto su ga delegati formalno izabrali drugog dana konvencije Repulikanske partije u Klivlendu.Drugi dan republikanske konvencije tematski je bio posvećen ekonomiji (Make Amerika Work Again), medjutim govornici su se uglavnom fokusirali na napade na verovatnu kandidatkinju demokrata Hilari Klinton.Predsedavajući Predstavničkog doma SAD Pol Rajan rekao je da Klintonova predstavlja treći mandat predsednika Baraka Obame.Guverner Nju Džersija Kris Kristi, nekadašnji tužilac, održao je simulaciju sudjenja Klintonovoj dok je publika uzvikivala "zatvorite je".Na konvenciji ...
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton,   Donald Tramp

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tramp zvanično reublikanski kandidat, stranačko jedinstvo prioriet

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jul.2016

Očekuje se da Tramp prihvati nominaciju u četvrtak, pošto su ga delegati formalno izabrali drugog dana konvencije Repulikanske partije u Klivlendu. Tramp rekao da je sad vreme da "ide do kraja" i na izborima pobedi Hilari Klinton. Na listi govornika bilo vidljivo odsustvo mnogih viđenijih republikanaca.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.