Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2016, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp jača izborni štab za predsedničke izbore

Izvesni kandidat republikanaca za predsedničke izbore Donald Tramp počeo je da je angažuje operativce za izborne štabove u više od deset saveznih država za koje smatra da mu mogu doneti prevagu u suočavanju s kandidatkinjom demokrata Hilari Klinton.

Trampov štab cilja na neke države koje su tradicionalno okrenute predsedničkim kandidatima demokrata u nastojanju da poveća broj država u kojima može >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odneti pobedu.

Pozivajući se na Trampovu popularnost među belom radničkom klasom, plan njegovog štaba generalno odudara od konvencionalne strategije da se republikanci fokusiraju na određene država u kojima imaju šanse za pobedu dok zanemaruju države u kojima nisu pobedili u više izbornih ciklusa.

"Pobediću u državama u koje nijedan republikanac ne bi zašao", rekao je Tramp nedavno u intervjuu za agenciju Asošiejted pres.

Među otprilike 15 država u kojima će Tramp imenovati direktore štabova su i Ohajo i Florida, poznate kao ključne za dobijanje izbora, ali i Minesota, Mičigen, Viskonsin i Mejn koje decenijama nisu glasale za republikanskog kandidata.

Trampov plan će delom biti finansiran iz fonda koje je napravljen u dogovoru s Republikanskim nacionalnim komitetom.

Njegov štab se dosad uglavnom oslanjao na njegovu ličnost i besplatno pokrivanje u medijima zahvaljujući njegovim provokativnim izjavama, pa je brojao manje ljudi nego štabovi njegovih rivala u trci za nominaciju.

Sada kada je praktično obezbedio nominaciju, Tramp je počeo da angažuje novo osoblje. U prvih 11 meseci trke je odbijao da angažuje stručnjaka za ispitivanja javnog mnjenja pa se oslanjao na ponekad nepouzdane ankete koje se objavljuju u medijima. S okretanjem ka novembarskim predsedničkim izborima, Tramp je angažovao republikanskog stručnjaka za javno mnjenje Tonija Fabricija, što je danas potvrđeno.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tramp jača štabove, hoće pobedu u "demokratskim" državama

Izvor: N1 televizija, 17.Maj.2016

Izvesni kandidat republikanaca za predsedničke izbore Donald Tramp počeo je da angažuje operativce za izborne štabove u više od deset saveznih država za koje smatra da mu mogu doneti prevagu u suočavanju s kandidatkinjom demokrata Hilari Klinton...Trampov štab cilja na neke države koje su tradicionalno...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.