SAD za normalizaciju odnosa sa KiM

Izvor: B92, 22.Jan.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD za normalizaciju odnosa sa KiM

Vašington -- Državana sekretarka SAD Hilari Klinton razgovarala je telefonom sa predsednikom Borisom Tadićem o dijalogu Beograda i Prištine.

Razgovor, koji je inicirala je Klintonova, obavljen je uoči donošenja odluke u Briselu o statusu kandidata Srbije.

Hilari Klinton je apelovala na Srbiju da nastavi sa naporima u pravcu "normalizacije odnosa sa Kosovom", navodi se u noćas objavljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštenju Stejt departmenta.

Šefica američke diplomatije takođe je dodala da su Sjedinjene Države spremne da pomognu obema stranama.

Predsedništvo Srbije nije saopštilo detalje razgovora održanog prošle noći, ali je potvrdilo da je Tadić razgovarao sa Klintonovom.

Zamenik pomoćnika državne seretarke Filip Riker je ove nedelje, posle sastanaka sa zvaničnicima u Beogradu, istakao da je važno nastaviti dijalog Beograd-Priština.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Boris Tadić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klintonova noćas zvala Tadića: Sredite odnose sa Kosovom!

Izvor: S media, 22.Jan.2012

Američka državana sekretarka Hilari Klinton razgovarala je telefonom sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem o dijalogu Beograda i Prištine uoči donošenja odluke u Briselu o statusu kandidata Srbije...Kacin: Status kandidata Srbiji zavisi od Kosova..Ešdaun: Usloviti napredak Srbije ka EU podrškom...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.