Obezbeđenje u korak s Klintonovom

Izvor: B92, Tanjug, 13.Okt.2010, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđenje u korak s Klintonovom

Beograd -- U i oko hotela Hajat u kojem će američka državna sekretarka provesti noć, vladaju nezapamćene mere bezbednosti.

Gosti nesmetano ulaze i izlaze iz hotela, ali su kontrole daleko rigoroznije.

Oko petnaest do devet, nepregledna kolona vozila među kojima i automobil sa Hilari Klinton, stigla je u Hajat. Mere bezbednosti u i oko hotela su nezapamćene.

Na stotine policajaca u uniforni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i civilu okružuje hotel. Kolone se smenjuju u određenim intervalima, a u okolini Hajata kruže vozila sa uključenim rotacijama.

U trenucima kada je kolona sa američkom državnom sekretarkom ušla u Ulicu Milentija Popovića, stao je saobraćaj, a policija je preusmeravala prolaznike.

U Hajatu nisu bili voljni da prime goste sa kamerom, ali ni da daju izjave. Jasno su nam stavili do znanja da mediji nisu poželjni. Ipak, samo jedan pogled na hotel govori da će noć u njemu provesti veoma važna gošća.

Gosti hotela ponašaju se uobičajeno, u hotel dolaze i odlaze kada žele. Međutim, mere bezbenosti i kontrole prilikom ulaska u hotel su rigorozne.

Osim metal detektora, destine specijalaca u odelima i sa slušalicama kontrolišu sve koji se približe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.