Međunarodna konferencija za Siriju u Ženevi

Izvor: Vostok.rs, 30.Jun.2012, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna konferencija za Siriju u Ženevi

30.06.2012. -

Danas se u Ženevi otvara međunarodna konferencija za Siriju, na kojoj će prisustvovati ministri spoljnih poslova zemalja stalnih članica Saveta bezbednosti OUN.

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i pored rezultata preliminarnog susreta „Akcione grupe“ siguran je u produktivnost ovog susreta. Upravo takav je po njegovim rečima bio rezultat preliminarnih pregovora sa državnom sekretarkom SAD Hilari Klinton.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<
Lavrov je ujedno naglasio da neka sporna pitanja mogu ostati.

Stav SAD se sastoji u nephodnosti napuštanja vlasti Bašara Asada i njegovog potpunog odustanka od legitimiteta. Rusija se zalaže za to da sve odluke donose državljani Sirije.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.