AFP: Eksploziv upućen Trampovim protivnicima

Izvor: B92, 25.Okt.2018, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFP: "Eksploziv" upućen Trampovim protivnicima

Potencijalno eksplozivne pošiljke upućene su Hilari Klinton, Baraku Obamu, televiziji CNN i drugim protivnicima Donalda Trampa.

To je učinjeno usred kampanje pred parlamentarne izbore zakazane 6. novembra u SAD, prenela je agencija Frans pres.

Bela kuća je saopštila da je to zastrašujući incident i da će počinioci odgovarati na sudu.

Američki predsednik je sa svoje strane rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da "političko nasilje nema mesta u SAD", a oglasila se i prva dama Melanija Tramp koja je incidente označila kao "kukavičke napade".

Uzbuna je data tokom dana kada je savezna služba odgovorna za zaštitu bivših predsednika i njihovih porodica saopštila da je pronašla dva paketa s mogućim eksplozivnim napravama poslata bivšoj šefici američke diplomatije Hilari Klinton i bivšem predsedniku Baraku Obami.

Paket upućen Klintonovoj, koja je bila Trampov protivnik na predsedničkim izborima 2016. godine, pronađen je u utorak uveče, a jutros onaj upućen Obami. Nešto kasnije, Si En En, televizija koja je često na meti Trampovih kritika, saopštila je da je zbog sumnjivog paketa evakuisano njujorško dopisništvo, koje se nalazi usred četvrti Menhetna.

Njujorška policija je potvrdila da je pronašla paket s mogućom eksplozivnom napravom kao i beli prah kod Si En Ena.

Televizijska mreža navela je da je na paketu pisalo ime Džona Brenana, bivšeg direktora Centralne obaveštajne službe (Cia) koji je komentator na Si En Enu. Brenan je poznat po žestokim kritikama na račun Trampove admistracije.

Napetost je potom porasla saopštenjem policije u Floridi koja je navela da je pronašla sličan paket kod ureda demokratske poslanice u Kongresu Debi Vaserman Šulc.

Demokratski guverner države Njujork Endrju Kuomo potom je naveo da je sumnjiva pošiljka poslata i njegovoj kancelariji u Menhetnu.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za slanje tih paketa, ali izvori bliski saveznoj policiji smatraju da bi to mogla da bude "koordinisana akcija".

Incidenti u kojima niko nije povređen dogodili su se dva dana pre slične pošiljke upućene milijarderu Džordžu Sorošu.

U SAD će 6. novembra biti održani parlamentarni izbori na kojima se Demokratska stranka nada da će osvojiti većinu u oba doma Kongresa kako bi paralisala rad Trampove administracije, dodala je agencija Frans pres.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Njujorška policija pronašla sumnjivi paket upućen Robertu de Niru (VIDEO)

Izvor: Beta, 25.Okt.2018

Njujorška policija saopštila je danas da je iz zgrade u četvrti Menheten uklonila sumnjivi paket upućen čuvenom glumcu Robertu de Niru, javila je agencija AP.Izvori bliski policiji naveli su da je paket verovatno povezan sa ostalim sumnjivim pošiljkama koje su upućene Hilari Klinton, Baraku Obami...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.