Izvor: B92, 20.Sep.2023, 10:03

Znamo kakve će biti hardverske mogućnosti naslednika Nintendo Switcha

Nintendo je navodno već prikazao developersku verziju naslednika svoje popularne konzole i sada očekujemo konačnu verziju.

S obzirom na to da su u poslednje vreme glasine u vezi sa naslednikom Nintendo konzole sve češće, više nije pitanje da li će japanska kompanija predstaviti model Switch 2 (ili Switch Pro), već je pitanje – kada će se to desiti. Glasine oko datuma su različite, a to bi najverovatnije trebalo da bude sledeće godine.

Takođe, nije poznato >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta će ova konzola doneti, kakve novitete i kakav hardver, ali zahvaljujući novom izveštaju koji se pojavio u javnosti jer se koristio na saslušanju u vezi sa Microsoftovim preuzimanja Activisiona, otprilike znamo kakav hardver kompanija priprema.

Fokus Nintenda nikada nije bio na najjačem hardveru i top performansama, već na zabavnim igrama za sve generacije. U tom smeru će nastaviti i s novom konzolom, ali jasno je da možemo da očekujemo snažniji hardver u odnosu na aktualni Switch. A takav hardver bi, prema tom novom izveštaju, trebalo da bude u rangu s hardverom prethodnih generacija Sonyjeve i Microsoftove gejming konzole. Dakle, Switch 2/Pro biće snažan kao PlayStation 4 ili Xbox One.

To je veliki napredak u odnosu na aktuelni model Switcha, iako je jasno da, barem kada su u pitanju hardver i grafika, nova generacija ove konzole neće moći da parira PlayStationu 5 i novom Xboxu.

Prema informacijama objavljenim u IT medijima, direktori Activision Blizzarda, uključujući i prvog čoveka kompanije Bobija Kotika, krajem prošle godine imali su sastanak s predstavnicima Nintenda na kojem su razgovarali o nasledniku Switcha. Da bi novi Switch mogao da ima hardver poput PS4 i starije generacije Xboxa saznali smo zahvaljujući beleškama s tog sastanka, kao i dodatnoj korespondenciji direktora kompanija.

Iz Activisiona su tada Nintendu poručili da bi za novi Switch, kada su performanse u pitanju, mogli da kreiraju igre slične onima za PS4 i Xbox One te su od japanske kompanije zatražili pristup ranim razvojnim verzijama hardvera kako bi mogli da testiraju svoje igre za novi Switch. Novinari Kotakua poslali su upit Nintendu i Activisionu u vezi sa informacijama vezanih za novu konzolu, ali odgovore nisu dobili.

Inače, Nintendo je prošlog meseca tokom konferencije Gamescom iza zatvorenih vrata odabranim partnerima i developerima prikazao novu generaciju svoje konzole. Nakon što je originalni Switch prodat u skoro 130 miliona primeraka, svima u Nintendu je jasno da je vreme za predstavljanje novog modela, što možemo da očekujemo negde tokom sledeće godine, možda već tokom prvih meseci 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Znamo kakve će biti hardverske mogućnosti naslednika Nintendo Switcha

Izvor: B92, 20.Sep.2023

Nintendo je navodno već prikazao developersku verziju naslednika svoje popularne konzole i sada očekujemo konačnu verziju.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.