Windows XP i dalje pokreće na hiljade sajtova

Izvor: ITsvet.com, 11.Apr.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Windows XP i dalje pokreće na hiljade sajtova

Nisu samo desktop korisnici ti koji odbijaju da pređu sa Windows XP operativnog sistema. Hiljade Web sajtova i dalje koriste ovaj sada nepodržani operativni sistem. Kompanija za internet istraživanje Netcraft je nedavno izdala svoj mesečni izveštaj nadgledanja web sajtova za april. U momentu kada je podrška za Windows XP došla do kraja kompanija je obratila posebnu pažnju na sajtove koji i dalje koriste XP da pokreću njihove servere. Prema navodima ove kompanije Kina dominira među globalnim korisnicima XP-a na personalnim računarima, dok kada je reč o serverima koji pokreću sajtove tu SAD prednjače.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Sada i igrom pokušavaju da oteraju ljude sa Windowsa XP?

Izvor: HwGurus.com, 11.Apr.2014

Microsoft definitivno nije uspeo u nameri da "otera" ljude sa Windows XP operativnog sistema, iako je kampanja bila duga i naporna. Ova kompanija je nedavno penzionisala čuveni operativni sistem, pa su sada njeni programeri imali nešto više vremena da kreiraju igru koja bi trebalo da ohrabri ljude...

Nastavak na HwGurus.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.