WhatsApp sprema nešto nezamislivo, korisnici će biti oduševljeni

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 18:52

WhatsApp sprema nešto "nezamislivo", korisnici će biti oduševljeni

Aplikacija WhatsApp jedna je od najpopularnijih na svetu u svom segmentu, a sada sprema nešto što će oduševiti korisnike.

Zbog evropske regulative, WhatsApp bi uskoro mogao da omogući korisnicima da se unutar same aplikacije dopisuju sa nekim ko koristi drugu, konkurentsku platformu. U praksi, to znači da ako vi imate WhatsApp a neko drugi Viber, Telegram, Messenger itd, moći ćete bez problema da se dopisujete.

O ovome pisao i specijalizovani sajt Wired, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je čitav poduhvat nazvao "nezamislivim", ali su napomenuli i da još nije poznato šta kompnija Meta sprema u praksi, odnosno sa kojim bi sve aplikacijama WhatsApp mogao da bude kompatibilan.

"Postoje tenzije u vezi sa tim kako da ponudimo interoperabilnost sa trećim stranama, a da istovremeno sačuvamo privatnost i bezbednost samog WhatsAppa. Prilično smo zadovoljni onim što smo do sad postigli", rekao je za Wired jedan od direktora ove platforme, Dik Brauer.

U početku, u fokusu interoperabilnosti biće tekstualne poruke, slike, video i audio zapisi, kao i datoteke. Što se tiče grupnih razgovora i glasovnih poziva, to će morati da sačeka još malo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

WhatsApp sprema nešto "nezamislivo", korisnici će biti oduševljeni

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2024, 12:00

Aplikacija WhatsApp jedna je od najpopularnijih na svijetu u svom segmentu, a sada sprema nešto što će oduševiti korisnike.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.