Vujanović: Zukorlić ne može da deluje u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović: Zukorlić ne može da deluje u Crnoj Gori

Nadležnosti muftije sandžačkog Muamera Zukorlića imaju granicu i on ne može da deluje u Crnoj Gori, koja ima svoju Islamsku zajednicu, poručio je predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

“Muftija treba da zna da ono što je njegova nadležnost ima svoju granicu, da ne prelazi na prostore Crne Gore, jer ovde deluje Islamska zajednica i on ne može mimo nje da deluje na ovom prostoru”, rekao je Vujanović, prenosi Analitika.

On je poručio da se u Crnoj Gori mora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čuvati jedinstvo, što, kako je istakao, islam i promoviše.

“Ljude ne treba razdvajati po veri. Islam to ničim nije zaslužio. Ubeđen sam da će i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, a i vernici, biti posvećeni tome da očuvaju jedinstvo, jer to i jeste jedna od poruka Kurana i poruka Muhameda, koji je u Kuranu i u svim onim propovedima to na vrlo jasan način saopštio”, zaključio je Vujanović.

Crnogorski predsednik je, s druge strane, naglasio da veoma poštuje sve što radi reis Islamske zajednice Crne Gore Rifat Fejzić.

“On je u svim svojim aktivnostima pokazao privrženost Crnoj Gori i spremnost da u okviru Islamske zajednice afirmiše vrednosti Crne Gore u islamu i dobru saradnju sa ostalim verama, zbog čega veoma podržavam sve što on radi", kazao je Vujanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.