Vučić: Mene psujte i vređajte, ali narod niko ne sme da ponižava

Izvor: Blic, 15.Okt.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Mene psujte i vređajte, ali narod niko ne sme da ponižava

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je incident na utakmici Srbije i Albanije “najteža politička provokacija sa tri cilja”.

- Prvi je pokušaj poniženja srpskog naroda, drugi izazivanje dugoročne nestabilnosti u Srbiji i na Balkanu i treći uticaj na dnevnopolitičke prilike u Srbiji. Boriću se za pravo mog naroda da mene psuje i vređa, ali nikada neću dozvoliti nikome sa strane da ponižava moj narod >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - rekao je Vučić danas u Senti.

Vučićn je upitao i šta bi se dogodilo da su Srbi napravili sličan incident u Tirani.

- Šta bi neki rekli u EU i SAD da smo mi kojim slučajem poslali navijače u Tiranu sa obeležjima velike Srbije i četničkim obeležjima. Pa to bi bio skandal za ceo svet! Zato željno isčekujem izveštaj Evropske komisije i nikako neću prihvatiti ocenu da smo svi podjednako krivi - rekao je Vučić i dodao da će Srbija uspeti da spreči teritorijalne pretenzije.

Premijer je rekao da je na dan utakmice upozorio partnere EU na provokacije i da je u utorak u Beogradu boravilo lice sa obeležjima OVK.

- Bilo je jasno da su došli sa namerom da provociraju domaćina i neko je hteo da izazove haos. Još nije nađena naprava kojom se upravljalo bespilotnom letelicom, jer izgleda da je za to korišćen mobilni telefon - kaže Vučić.

Vučić je ranije za "Novosti" izjavio da je predstavnike EU tri sata pre meča upozorio da se sprema provokacija.

- Namera albanskih ekstremista je bila da se Srbija pokažže kao zemlja netrpeljiva prema različitostima i da se ponize svi njeni građani - rekao je Vučić.

Komentarišući ispad albanskih eksremista na stadionu Partizana, Vučić je kazao:

- ŽŽeleli su da zgaze našš ponos, ali smo sačuvali obraz i bandi lažžnih albanskih zvaničnika koji su bili u svečnoj ložži pokazali jasnu razliku između nas i njih. Držžava će preduzeti sve zakonom predviđene mere da se kazne svi počinioci za koje se utvrdi da su činili krivična dela.

Vučić je pozvao gradjane Srbije da ponosno i uzdignute glave dođu sutra na vojnu paradu.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.